Aug 28, 2017

Uppgradering av programvaran 3D Machine Vision Recognition


För tre modeller: RV1100, RV300 och RV500 (som släpptes i augusti 2015).

 

Canon meddelar att det nu finns en uppdaterad version av programvaran 3D Machine Vision Recognition för tre modeller: RV1100, RV300 och RV500 (som släpptes i augusti 2015).

3D Machine Vision-system, som möjliggör tredimensionell igenkänning av delar, består av ett 3D Machine Vision-huvud med sensor samt igenkänningsprogrammet 3D Machine Vision som bearbetar igenkänningsdata. Tillsammans med industrirobotar möjliggör programmet automatisering av processer när delar ska tillhandahållas i produktionslinjer. Mer information om 3D Machine Vision-system finns på: http://www.canon-europe.com/3d-machine-vision-system/

Efterfrågan på automatiserad produktion växer och det finns ett allt större behov av att kunna plocka delar och lägga dem i hög slumpmässigt på lastpallar. Kundernas behov återspeglas nu genom att uppgraderingen medför att fler sorters delar kan plockas. Uppgraderingen förbättrar också användbarheten och bidrar till framsteg i automatiserade produktionslinjer.

De delar som med hög noggrannhet kan kännas igen i tre dimensioner har utvidgats från den befintliga storleken och nu inkluderas även plana delar och delar som är väldigt glansiga. Uppgraderingen stöder också lastpallar med en öppen sida som förenklar för robotarmarnas åtkomst och det finns stöd för lastpallar som är större än måttklassen1 Uppgraderingen täcker behoven hos produktionslinjer i många olika branscher, inklusive i bilbranschen och för fordonskomponenter liksom inom den elektroniska branschen.

Fram till nu har en robots plockposition behövt registreras på förhand via hantering av själva roboten. Den nya uppgraderingen möjliggör registrering av en robots plockposition från en PC, utan att behöva hantera själva roboten. Via ett förbättrat gränssnitt har systeminstallationen och applikationen dessutom förbättrats och underlättats, något som minskar arbetsbelastningen för användaren.

Som stöd för behovet i fler länder och regioner finns programmet nu i tyska, franska, koreanska och kinesiska versioner av Windows, förutom de engelska och japanska versionerna2.

Canon släpper programuppdateringen i juli 2017. Dessutom kommer modellerna RV1100, RV300 och RV500 som inhandlas från juli 2017 att ha den uppdaterade programversionen installerad som standard

3DLoading...

MEST LÄSTA

    Annons
  • Svetsproduktivitet i toppklass med X5 FastMig

    Svetsarens yrkesskicklighet är självklart grundläggande för snabb och effektiv svetsning, men den kan inte utnyttjas fullt ut om den inte matchas med rätt utrustning. Hur kan en svetsmaskin öka bågtidsfaktorn och skapa en produktivitet i toppklass?
    80

SENASTE NYTT