Scania Smart Factory. Foto: Scania.

Dec 11, 2019

Kistaföretaget får uppföljningsorder från Scania


Scania beställer uppgradering till Smart Factory, ska bli pilotfärdiga funktioner vid Scaniafabriker world-wide.

H&D Wireless AB i Kista har fått en tilläggsorder från Scania Smart Factory på 0,2 MSEK. Scania köper nya lösningar och uppdragering till Smart Factory för att gemensamt med H&D Wireless fortsätta arbeta med realtidspositionering och maskindata. Avtalet sträcker sig över 12 månader med möjlighet till förlängning.

GEPS® Griffin Enterprise Positioning Services är ett verktyg för att förbättra ledtider, minska kostnaderna och effektivt använda tillgängliga resurser i produktionen. Syftet med GEPS® installationen på Smart Factory är att visa upp GEPS® RTLS-teknik och göra pilotfärdiga funktioner vid Scaniafabriker runt om i världen. Scania kommer också att få Griffin IoT sensorn BOX827 att fortsätta testning med för att hitta fler applikationer som har nytta av tex behovsstyrt underhåll. H&D Wireless arbetar aktivt för att stödja Scanias avsikter och mål med Smart Factory.

-H&D Wireless är en strategisk partner till Scania Smart Factory. Vi säkerställer med detta samarbete att vi under 2020 har den senaste teknik och kunskapen i labbet, så att vi kan stötta verkstäderna i kommande tester och utvärderingar, säger Lars Hanson, Scania Smart Factory Lab.
 • Apr 8, 2020

  Clemondo tecknar miljonkontrakt

  Affärer Den svenska kemikoncernen har redan ökat produktionstakten. Svensktillverkat innebär bland annat leveranssäkerhet, menar kunden.
  82
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  5th Axis sätter en ny standard för 5-axlig bearbetning

  För tre år sedan introducerade Partille Tool ett helt nytt fabrikat på den svenska marknaden, amerikanska 5th Axis. Nu släpps flera nyheter inom uppspänning som hjälper till att öka produktivitet och lönsamhet.
  37