Jürgen von Hollen, vd Universal Robots.

Mar 8, 2018

Universal Robots har ökat intäkterna med 72 % under 2017


”Om vi blickar framåt på 2018 förväntar vi oss ytterligare intäktsökningar på minst 50 %”

Ökad efterfrågan på cage-free, användarvänliga, samverkande robotarmar (cobots) till ett rimligt pris har gett Universal Robots en avkastning på 170 miljoner USD (1,125 miljarder DKK) under 2017 – en ökning med 72 % jämfört med 2016.

 Odense, Danmark, 7 mars, 2018 – Universal Robots årliga resultat översteg 2017 målet på 1 miljard DDK som ställdes upp 2013. Resultatet beror inte minst på företagets imponerande vinst på 54 miljoner USD under det fjärde kvartalet, vilket är en ökning med 61 % jämfört med samma period ett år tidigare. Det är det bästa kvartalet någonsin. Rörelseresultatet mer än fördubblades från 9 % under 2016 till 19 % under 2017.

 ”Orsaken till vår oöverträffade årliga intäktsökning på 72 % beror på en fortsatt ökad medvetenhet om de ekonomiska fördelarna med våra marknadsledande samverkande robotar för större tillämpningsområden samt att våra anställda inom Universal Robots och att våra partners fortsätter att föredra vår cobotteknik”, säger Jürgen von Hollen, vd för Universal Robots. ”Vårt fantastiska fjärde kvartal och årsskiftets resultat beror verkligen på ett lagarbete som är frukten av vår unika Universal Robots-gemenskap. Vi har ett gemensamt intresse att stärka personalen, våra partners och våra kunder – tillsammans genomför vi den lyckade tillväxten av gemenskapen.”

 ”Om vi blickar framåt på 2018 förväntar vi oss ytterligare intäktsökningar på minst 50 %”, fortsätter van Hollen. ”Marknaden för cobotar förväntas fortsätta bli en av de viktigaste tillväxtdrivkrafterna inom automationsmarknaden under kommande år. Min uppskattning är att vi på Universal Robots kommer fortsätta utnyttja vår ställning som marknadsledande för cobotar, och att vi under 2018 kommer växa i samma takt eller snabbare än cobotmarknadens tillväxttakt. Men detta kan bara realiseras om vi fokuserar på våra mål att tekniskt ligga ett steg före, att expandera vår Universal Robots+-plattform och fortsätta globalisera vår regionala försäljning, våra serviceområden och vår servicetäckning”.

Global expansion

Som ett bevis på den ökade investeringen i världen öppnade Universal Robots inte bara en utan två reparationscenter – de första av sitt slag utanför Danmark – i USA och Kina, för att vara närmare användarna. ”Våra kunder har inte råd med minskad produktivitet, så vi undviker driftstopp till varje pris. Vårt mål är att en cobot från Universal Robots aldrig ska vara sysslolös, vänta på reparation eller reservdelar”, säger Jürgen von Hollen.

Universal Robots öppnade också nyligen en ny anläggning i Boston, USA, vilket är det första steget att expandera globala funktionsavdelningar utanför Danmark. ”Den nya uppbyggnaden i Boston hjälper oss nå fler resurser och högkvalificerad arbetskraft. Utbyggnad av organisationen, speciellt inom forskning och utveckling, den kommersiella försäljningen och serviceorganisationen kommer vara centrala för Universal Robots under 2018. Med två kommersiella forsknings- och utvecklingsanläggningar kommer vi kunna trappa upp och snabbare kunna locka till oss de bästa begåvningarna och den bästa kompetensen”, förklarar von Hollen och tillägger: ”Vi öppnar också försäljningskontor i Italien och i Turkiet, och vi kommer att etablera ett kontor i Mexiko och ett tredje kontor i Kina”.   

Universal Robots kommer också fortsätta att expandera Universal Robots+-ekosystem samt Universal Robots Academy som finns på internet och som nyligen kom upp till 20 000 användare över hela världen.

Engagerade anställda

En av de viktigaste drivkrafterna bakom framgången för Universal Robots är den engagerade personalen.

 ”Jag blev väldigt glad när jag granskade den senaste undersökningen beträffande personalens engagemang. 91 % av vårt team känner sig stolta att arbeta för Universal Robots. Det har hög prioritet för mig att Universal Robots ska vara ett av de mest attraktiva företagen att jobba för. Vi erbjuder utbildning och utveckling som får de anställda att växa för att nå sina personliga mål”.

Universal Robots har nu drygt 470 anställda på 22 kontor i 15 länder: Huvudkvarter i Danmark och regionala kontor i USA, Tyskland, Frankrike, Spanien, Italien, Tjeckien, Turkiet, Kina, Indien, Singapore, Japan, Sydkorea, Taiwan och Mexiko. Företaget behåller också en stark distributionskanal med ett nätverk på ca 300 partners över hela världen.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT