Oct 18, 2016

Underleverantören Protab får fortsatt förtroende från världsledande tillverkare


Kunniga medarbetare, god maskinkapacitet och hög kompetens kring bearbetning av olika material, ligger bakom menar vd och ser närmaste åren säkrade.

Irländska pumptillverkaren Sulzer förlänger avtalet med Protab i Nordmaling i två år. Det betyder att produktionen och arbetstillfällen säkras de närmaste åren och lägger grunden för ytterligare tillväxt.

— Det känns väldigt roligt att Sulzer ger oss fortsatt förtroende i ytterligare två år. Vi har ett bra samarbete med Sulzer och de är mycket nöjda med det arbete vi gör i Nordmaling, säger Jens Johansson VD för Protab.

Sulzer är en av världens ledande leverantörer av pumpar och olika pumplösningar och har tidigare haft tillverkningen i egen regi i Nordmaling. Protab är ett tillverkningsföretag på tillväxt med verksamhet i både Vindeln och Nordmaling. För två år sedan startade Protab sin verksamhet i Nordmaling med Sulzer som största uppdragsgivare.

Protab i Nordmaling är huvudleverantör av komponenter till Sulzers pumpar som används inom området dewatering. Pumparna används främst vid översvämningar eller om vatten ska pumpas bort i små eller stora mängder. Sulzers pumpar i Nordmaling tillverkas i ett 15-tal storlekar och har kapacitet att pumpa vattenmängder från 600 liter i minuten till hela 600 liter i sekunden.

Att avtalet förlängs innebär att Protab fått fortsatt förtroende som tillverkare av komponenterna till Sulzers dewatering-pumpar som säljs över hela världen. Ett förtroende som medarbetarna ligger bakom.

— Vi har en mycket kompetent, duktig och lojal medarbetarkår som förvaltat Sulzers förtroende väl. Det har varit grunden till att samarbetet med Sulzer varit så lyckat och att de vill förlänga avtalet med oss. Det är unikt med tvåårsavtal inom underleverantörsindustrin men Sulzer gör det för att vi har lyckats bra med både kvalitet och leveranser, säger Jens Johansson.

Nu är Protab redo att också ta nästa steg i sin tillväxtresa.

— Med vår kapacitet och kompetens så finns det både möjligheter och en klar ambition att utöka med mer verksamhet i Nordmaling. Vi har kunniga medarbetare, god maskinkapacitet och hög kompetens kring bearbetning av olika material. Särskilt unik inom gjutet aluminum och vitjärn. Vi har inlett en intensiv marknadsbearbetning som jag hoppas och tror kommer att ge resultat, säger Jens Johansson.

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT