Laurin Hahn, Kai Johan Jiang och Thomas Hausch med Sion prototyp. Foto: Sono Motors.

Apr 18, 2019

Tysk bilutvecklare lägger tillverkning i Trollhättan


Hundratals nya jobb till Trollhättan.

Det står nu klart att den tyska bilutvecklaren Sono motors förlägger produktionen av den solcellsdrivna modellen Sion i Trollhättan. Det uppger SVT Väst. Thomas Hausch, chief operating officer på Sono Motors, säger i ett pressmeddelande, att man värdesätter den långa erfarenhet av traditionell biltillverkning som finns i Trollhättan.

Inledningsvis handlar det om 260 000 bilar som skall tillverkas av Nevs under en åttaårsperiod. Kontraktet innebär åtminstone ett par hundra nya jobb till Trollhättan.

Produktionen väntas komma igång under andra halvan av 2020 och rekryteringen börjar i mitten av nästa år. Kompetenser över hela kedjan kommer att behövas.

– Vi kommer framförallt behöva de som skall skruva ihop bilarna, i monteringen, säger Freddy Ploj som är produktionschef på Nevs, till SVT. Men också tjänstemän inom produktion och teknik.
 • May 24, 2019

  Tunga företag bakom Industri-Quizen som tar mark

  Nyheter -Lanseringen av de åtta initiala Quizen inom skärande bearbetning blev snabbt en succé med en tredubbling av besökstrafiken, säger Hans Bergmark, grundaren av kunskapssajten Manufacturing Guide.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Bror Tonsjö_Anna Lönnroth Reportage

  Anna mitt i digitaliseringsresan i Kode

  "Jag fick en väldigt bra förman som trodde på mig och jag lovade lära mig och att bli bäst." Nu är hon teamleder på lastbilsnavsgruppen och engagerad i den digitala resan på företaget.
  160
 • Bror Tonsjö_Claes Tengström-1 Reportage

  Smartare produktion hos legotillverkaren i Kode

  Familjeföretaget grundades 1962 och har kunder som Scania, Atlas Copco, Westinghouse och Parker. Nu driver tredje generationen kusiner igenom digitalisering av verksamheten. Läs om deras resa.
  385