Tyrolution. Foto: Tyrolit.

Oct 24, 2018

Tyrolit rockar med Tyrolution


I april startade Tyrolit sin ”rockturné” i Europa för lansering av Tyrolution.

Likt ett rockband i en specialbyggd roadtruck har Tyrolit hittills besökt 11 länder, inkluderat Sverige och i slutet av året har roadtrucken kört 30 000 km, besökt totalt 20 länder och många tusen inbjudna personer med rockstatus har fått information och förevisning av Tyrolution – det nya sortimentet av supertunna kapskivor.

Tyrolits roadtruck i Europa gjorde stor succé under våren och nådde Norden och Sverige i juni månad. Då fick Södertälje, Karlstad och Sundsvall besök och cirka 500 personer hade fått inbjudan i form av rockkonsertbiljetter. Kunderna kunde äta en bit mat, träffa kollegor i branschen, träffa det nordiska Tyrolit-teamet och bli inspirerade av Tyrolution som sätter en ny standard med bland annat en rejält reducerad ljudnivå och bättre arbetsmiljö i form av mindre damm vid kapning.

Under hösten 2018 kommer många fler i Norden att få ta del av Tyrolits satsning på Tyrolution som har alla supertunna kapskivor inom samtliga kvalitetslinjer, Premium, Standard och Basic. Prestandan för dessa 73 produkter har förbättrats med upp till 60%. De nya supertunna kapskivorna kan användas för bearbetning av stål, rostfritt stål, icke-järnmetaller och sten.

- Vi är hittills mycket nöjda med resultatet av vår ”rockturné”. Tyrolit är en pigg 99-årig rockstar som nästa år firar 100 år i branschen. För närvarande smider vi planer inför detta stora kommande jubileum, mer om detta kommer, säger Eva Skinner, marknadschef på Tyrolit Norden.
TYROLIT-koncernen

TYROLIT är en av världens ledande tillverkare av bundna slip-, kap, borr- skärpverktyg och av maskiner till byggindustrin. Sedan 1919 har TYROLIT stått för produkter av högsta kvalitet, innovation och service. Det familjeägda företaget från Tyrolen ingår i Swarovski-koncernen och har sitt huvudsäte i Schwaz, Österrike. Det har fler än 4 300 anställda vid 26 produktionsenheter i 11 länder och tillverkar ca. 80 000 olika produkter inom sina fyra divisioner. Under 2017 omsatte TYROLIT-koncernen 670 miljoner Euro.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT