Jun 13, 2018

Tykoflex rekryterar ny konstruktionschef


Tidigare konstruktionschef, Peter Hartvik, frigörs därmed för att fullt ut fokusera på Tykoflex tekniskt avancerade sortiment för skarvning av sjökabel.

Tykoflex välkomnar Peter Schelter som ny konstruktionschef. Han kommer närmast från en position som Head of supply chain på WIFAG-Polytype Technologies i Schweiz. Dessförinnan var han Group Manager Product Development för SEMCON CARAN AB. Peter har även varit utvecklingschef på Solna Offset och Opcon bioenergy, där han har lett utveckling och drivit stora projekt. Arbetet på dessa bolag innebar produktutveckling med en hög grad av avancerad teknik och av detaljer i rostfritt stål.

-Det gläder oss att få välkomna Peter Schelter som ny konstruktionschef, han har ett brett tekniskt kunnande från olika branscher och industrigrenar som vi ser att vi kommer ha stor nytta av, säger Emelie Örjes, vd på Tykoflex AB.

Peter Hartvik, tidigare konstruktionschef, kommer nu fullt ut att kunna fokusera på Tykoflex tekniskt avancerade sortiment för skarvning av sjökabel.

Tykoflex, som startade 1958 i en villa i Tyresö utanför Stockholm, har blivit branschledande med sina driftsäkra produkter för optisk fiberkommunikation, tekniken bakom snabbare bredband, telefoni och kabel-tv. Andra produktområden är flexibla kopplingselement för rörsystem samt hinderljus för master och torn.

-Jag ser fram emot att få jobba här på Tykoflex, som med sin positiva och stolta personal brinner för sina högkvalitativa produkter, avslutar Peter Schelter.

Tykoflex är ett verkstadsföretag med egen produktutveckling och tillverkning. Våra främsta produktområden är kapslingar för skarvning av optisk fiber, kopplingar för rör och slangsystem samt bevattningsanläggningar för lantbruk och timmer. Förutom ett brett standardsortiment kan vi tack vare vår flexibla produktion erbjuda kundanpassade lösningar och kvalitetsservice. Huvudkontoret är beläget i Tyresö där all  utveckling och produktion sker.  Mer info www.tykoflex.se
Loading...

MEST LÄSTA

  Annons
 • Låt roboten sköta gradningen

  Gradning är en ständigt återkommande stötesten för alla aktörer i svensk industri. Här finns enorma besparingar att göra, menar Roger Cronholm på Schunk.
  243

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Dubbelmässa breddas med automotivefokus

  Den 27-28 mars arrangeras Advanced Engineering parallellt med Elektronikmässan, smart för både utställare och besökare eftersom mässornas målgrupper tangerar varandra.
  49