Andreas Smederöd

Andreas Smederöd. Foto: Tykoflex/Tobias Petersson.

Oct 23, 2019

Tykoflex plockar produktionschef från Scania


Företagets produktionsteam består av 50 personer och står nu inför en stor satsning.

Andreas Smederöd är sedan oktober ny produktionschef på Tykoflex AB. Han har tidigare arbetat inom Scania Group, senast i rollen som Logistikutvecklingschef.

– Vi är mycket glada att Andreas har valt att fortsätta sin karriär hos oss på Tykoflex. Vi rustar företaget för fortsatt tillväxt och Andreas mångåriga erfarenheter från produktion på Scania kommer oss väl till pass i det arbetet, säger Emelie Örjes, VD för Tykoflex AB.

– Tykoflex är inne i en mycket spännande och expansiv fas. Det är en stor ära att få vara en del av företaget på den här resan. Det som fick mig att tacka ja till jobbet som produktionschef var den drivna ledningsgruppen, den engagerade personalen och de korta beslutsvägarna. säger Andreas Smederöd.

Tykoflex, som startade 1958 i en villa i Tyresö utanför Stockholm, har blivit branschledande med sina driftsäkra produkter för optisk fiberkommunikation, tekniken bakom snabbare bredband, telefoni och kabel-tv. Andra produktområden är flexibla kopplingselement för rörsystem samt hinderljus för master och torn.

Produktionsteamet består av produktionstekniker, produktionsledare och operatörer, totalt cirka 50 personer, som arbetar med skärande bearbetning, CNC, press och svets, nitning, ytbehandling och montering. Företaget står inför en satsning främst internationellt och vi behöver ständigt arbeta med att optimera vår produktion för att fortsätta vara konkurrenskraftiga.

– Jag ser fram emot att få vara med i det här skedet. I den här rollen ser jag att jag kan bidra med min erfarenhet inom både tillverkning, montering och logistik. Min styrka är att tillsammans med medarbetarna kunna sätta upp mål och sedan leda mot dem, något jag tror Tykoflex kan ha nytta av i det här skedet, avslutar Andreas Smederöd.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT