Foto: Axelent Engineering.

May 24, 2018

Två stora automationsaffärer till Axelent


En expansiv period för det Smålandsbaserade företaget som även har genomfört två viktiga förvärv.

Axelent Engineering är ett kunskapsföretag beläget på tre småländska orter, Hillerstorp, Gislaved och Huskvarna. Med mer än 40 års erfarenhet fokuserar Gislaved och Hillerstorp på maskin och automation medan man på Huskvarnakontoret erbjuder renodlade konsulttjänster. 

Under våren har Axelent Engineering tagit två ordrar om cirka 40 miljoner. Även två företagsförvärv har genomförts under de senaste 18 månaderna. 

Den ena automationsaffären är med den globala maskintillverkaren Väderstad AB, med vilken Axelent har ett framgångsrikt samarbete med sedan flera år tillbaka. Axelent Engineering fungerar som en del av Väderstads innovativa utvecklingsteam och tillsammans har man sedan tidigare utvecklat en unik produktionsmetod.

Nu är det dags igen. Väderstad investerar i 5 000 kvadratmeter nya lokaler som kommer att inhysa företagets hittills största produktionsmässiga automatisering. Axelent Engineering har fått förnyat förtroende och kommer att hjälpa till med smarta och unika automationslösningar som möjliggör fortsatt framgång på den globala marknaden för Väderstad.

Ytterligare en affär med fokus på automation är ordern från Axjo Plastic AB, som tillverkar, marknadsför och säljer kabeltrummor och annat runt emballage till kabel, fiber och övriga strängprodukter. En helt ny produktionsanläggning ska uppföras och Axelent Engineerings uppgift är att i allmänhet vidareutveckla det befintliga produktionssystemet, och i synnerhet att förädla monteringsprocessen.

– Att automatisera och skapa lönsamma flöden är grunden till hela vår affärsidé. Genom att använda rätt kunskap och rätt verktyg i rätt tid får vi rätt förutsättningar för ett effektivt flöde, vilket utgör en ”orange tråd” genom alla projekt signerade av Axelent Engineering, avslutar Richard Skogward, vd, Axelent Engineering AB.

Under den senaste 18-månadersperioden har Axelent Engineering även genomfört två företagsförvärv. Först köptes Hillerstorps Specialmaskiner AB och i dagarna förvärvades Finnvedens Maskinteknik AB (FMT). Detta innebär stärkta kundrelationer och förstärkt kompetens inom robot, PLC-programmering, el- och maskinkonstruktion.

 • Apr 8, 2020

  Clemondo tecknar miljonkontrakt

  Affärer Den svenska kemikoncernen har redan ökat produktionstakten. Svensktillverkat innebär bland annat leveranssäkerhet, menar kunden.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  5th Axis sätter en ny standard för 5-axlig bearbetning

  För tre år sedan introducerade Partille Tool ett helt nytt fabrikat på den svenska marknaden, amerikanska 5th Axis. Nu släpps flera nyheter inom uppspänning som hjälper till att öka produktivitet och lönsamhet.
  35