Foto: Jaguar Land Rover.

Jan 11, 2019

Tusentals jobb försvinner från Jaguar Land Rover


Svag marknadsutveckling och ökade kostnader inför det brittiska utträdet, pressar fordonstillverkaren.

På torsdagen bekräftade den brittiska fordonstillverkaren Jaguar Land Rover i ett pressmeddelande, att 4.500 anställda kommer att få lämna. Det rapporterar Di.

Beskedet är ett led i det besparingspaket som lanserades redan förra året och som ska sänka kostnaderna med 2,5 miljarder pund. Merparten av jobben som försvinner finns i dag i Storbritannien.

Fordonstillverkaren har pressats av svag utveckling på den kinesiska marknaden och en vikande efterfrågan på dieselbilar i Europa. Bolagets kostnader har också ökat i och med föberedelserna inför det brittiska utträdet.

4.500 tjänster motsvarar över 10 procent av den totala personalstyrkan på 40.000 anställda.

Jaguar Land Rover ägs av Tata Motors.

På torsdagen gick även Ford ut med att tusentals anställda kommer att få lämna fordonstillverkarens anläggningar i Europa.
Loading...

MEST LÄSTA

  Annons
 • Låt roboten sköta gradningen

  Gradning är en ständigt återkommande stötesten för alla aktörer i svensk industri. Här finns enorma besparingar att göra, menar Roger Cronholm på Schunk.
  243

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Dubbelmässa breddas med automotivefokus

  Den 27-28 mars arrangeras Advanced Engineering parallellt med Elektronikmässan, smart för både utställare och besökare eftersom mässornas målgrupper tangerar varandra.
  49