Hans Bergmark, grundare av Manufacturing Guide. Foto: Manufacturing Guide.

May 24, 2019

Tunga företag bakom Industri-Quizen som tar mark


-Lanseringen av de åtta initiala Quizen inom skärande bearbetning blev snabbt en succé med en tredubbling av besökstrafiken, säger Hans Bergmark, grundaren av kunskapssajten Manufacturing Guide.

Manufacturing Guide är en kunskapsdatabas med mer än 600 beskrivna tillverkningsmetoder, vilka ligger till grund för företagets nya satsning för att höja kompetensen inom industrin.

Med fler än 13 000 registrerade Quiz-resultat på bara åtta veckor så har Manufacturing Guides nya satsning Industri-Quizen levererat högt över förväntan.

-Att tillhandahålla industri-Quiz inom olika områden känns som en naturlig vidareutveckling av vårt erbjudande för att nå ut till ännu fler mottagare, berättar Hans Bergmark, grundaren av sajten och civilingenjör inom maskinteknik med 20 års erfarenhet från industri.

Sponsrat av tunga namn

De första stegen togs ihop med KTH som ville ta fram en uppsättning Quiz som samspelade med deras grundutbildning inom tillverkningsteknik.

Redan 13 000 registrerade resultat i nya Industri-Quizen.

En uppställning branschledande företag, däribland Iscar och Stenbergs, gick tidigt in som sponsorer, övertygade om att denna typ av lättillgängliga och sporrande Quiz skulle få ett stort genomslag inom både akademi och industri.

- Lanseringen av de åtta initiala Quizen inom skärande bearbetning blev snabbt en succé med en tredubbling av besökstrafiken på sajten och över 13 000 registrerade Quiz-resultat på kort tid, fortsätter Hans Bergmark.

Med en lyckad lansering i ryggen siktar nu Manufacturing Guide in sig på att löpande vidareutveckla nya Quiz-områden och funktioner som kommer att komma industri och akademi till nytta.

- Bland annat så utvecklas nu statistikfunktioner samt en app för att öka användarnas engagemang och göra våra Quiz än mer lättillgängliga, avslutar Hans Bergmark.

Kort om Manufacturing Guide
Utifrån ett konstaterat glapp mellan tillgängliga och nyttjade produktionstekniska möjligheter inom svensk industri så grundades Manufacturing Guide 2014 med målet att stärka svensk industris konkurrenskraft genom teknik- och kompetensspridning.

Idag har sajten utvecklats till en bred produktionsteknisk kunskapsdatabas som riktar sig till de som arbetar med produktutveckling och tillverkning. Syftet är att hjälpa användarna upptäcka, lära sig om och välja passande tillverkningsmetoder och leverantörer. Även materialteknik är under utveckling.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT