Jun 16, 2017

Tuffaste kapskivorna i branschen – nu med 40% längre livslängd


Särskilt krävande kapning i härdat stål och hardox kräver extra tuffa kapskivor.

Tyrolits Cerabond-serie av keramiska slipkorn har oöverträffad precision och hög aggressivitet som ger en mycket snabbare kapning. Och nu har dessutom kapskivorna fått 40% längre livslängd.

Tyrolits produktserie Cerabond kombinerar fördelarna hos ett mycket skäreffektivt keramiskt korn med marknadsledande bindemedel. Genom att kornen och bindningen är optimalt anpassade till varandra kan man förhindra att kornen nöts bort i förtid, även vid kraftig belastning och lång tids användning.

Resultatet blir en ökad aggressivitet hos verktyget och en betydligt högre effekt jämfört med vanliga kapskivor utan keramiska slipkorn.

- Med Cerabond-kapskivorna får du en mycket snabbare kapning. Och tillsammans med den långa livslängden blir den totala slipkostnaden markant mycket lägre. Den kan till och med halveras för vissa applikationer, säger Göran Nyberg, Produktchef.

Kapskivorna finns i storlek 115-230 mm och 1-2,5 mm i bredd och fungerar för både stål och rostfritt stål. Cerabond finns även som lamell- och navrondeller.

Cerabond - Branschens tuffaste kap- och slipverktyg.

 • 40% längre livslängd på kapskivorna
 • Oöverträffad precision
 • Mycket hög skäreffektivitet
 • Minskad slipkostnad (upp till hälften)
 • Ökad produktivitet
 • 100% mer arbetsglädje

Tyrolit är som en av världens största tillverkare av verktyg för slipning, kapning, sågning, borrning och dressing samt som en leverantör av verktyg och maskiner, synonymt med hög kvalitet, innovativa lösningar och lång erfarenhet. Vi investerar kontinuerligt i utvecklingen av ny teknik anpassad till behoven hos våra kunder och omvärlden, med fokus på miljöanpassade teknologier. Företaget har 29 produktionsenheter i 12 länder och är verksamt på mer än 65 marknader. Tyrolit ingår i Swarovski-koncernen med huvudsäte i Schwaz, Österrike. www.tyrolit.se
 • May 7, 2021

  Streama film i Polestar 2

  Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
  62
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT