Jungheinrich tar hem världens största order av litiumjontruckar. Foto: Jungheinrich.

Aug 8, 2017

Trucktillverkaren tar hem världens största order av litiumjontruckar


"Trenden med effektiv eldrift är här för att stanna."

 

Intralogistikleverantören Jungheinrich har tagit emot en beställning på över 1 000 truckar utrustade med litiumjonbatterier, som ska levereras till Storbritannien, Frankrike, Italien och Tyskland. Ett tydligt tecken på att trenden med effektiv eldrift är här för att stanna.

Jungheinrich har tagit emot en order på fler än 1 000 litiumjontruckar. Detta är världens största beställning av litiumjontruckar - någonsin. Dessutom är beställningen den största ordern, sett till antalet truckar, som intralogistikleverantören någonsin tagit emot under sin snart 65-åriga historia. Kunden, som i skrivande stund är anonym, kommer använda truckarna för lager- och distributionsverksamhet i Storbritannien, Frankrike, Italien och Tyskland. Mer än 700 av de beställda truckarna är smalgångstruckar.

Jungheinrich är den enda trucktillverkaren idag som producerar sina egna litiumjonbatterier. Batterierna är intelligenta, då de kan kommunicera både med trucken och laddaren, och ger en märkbar prestandaökning jämfört med traditionella blysyrabatterier. Jungheinrich, som producerar sina litiumjonbatterier i sin fabrik i tyska Norderstedt, har sett en årlig försäljningsökning på över 300% under de tre senaste åren. Utifrån en växande trend och efterfrågan planerar företaget nu att expandera produktionen ytterligare.

”Ingen annan leverantör har lika många litiumjontruckar i drift som Jungheinrich. Vi är marknadsledande inom litiumjonteknik för materialhanteringsutrustning”, säger Lars Brzoska, försäljningschef och medlem i Jungheinrichs koncernledning. ”Jungheinrich är världens enda totalleverantör för kompletta litiumjonsystem – från laddare och batterier till materialhanteringsutrustning som drivs med tekniken. Dessutom är våra litiumjonbatterier så pass högpresterande att de kan användas i miljöer där förbränningstruckar idag är standard.”

Förutom den höga prestandan ger litiumjonteknik snabba laddningstider, minimalt underhåll och ett särskilt långt driftsliv. Snabb och effektiv mellanladdning gör litiumjonbatterier till en särskilt bra lösning i lager med kontinuerlig drift dygnet runt. Dessutom gör de tids- och resurskrävande batteribyten till historia, då laddningsrum, inklusive dess utrustning och ventilationssystem för hantering av laddningens avgaser, inte längre behövs.

Jungheinrich AG grundades 1953 och är idag en av världens största leverantörer av truckar, ställage och lagerlösningar. Koncernen har närmare 15 000 anställda totalt och en omsättning på över 3,1 miljarder Euro. Jungheinrich Svenska AB grundades 1958 och är helägt av det tyska moderbolaget. Företaget har ca 160  medarbetare och en årlig omsättning på över 400 miljoner kronor.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT