Trelleborg

Mar 5, 2021

Trelleborg förvärvar ledande leverantör


Förvärvet kompletterar Trelleborgs erbjudande.

Trelleborg har genom affärsområdet Trelleborg Industrial Solutions tecknat avtal och slutfört förvärvet av nederländska Gutteling Group BV. Företaget utvecklar och säljer slangar i kompositmaterial till den kemiska industrin och är marknadsledare inom slangar som används för överföring av flytande naturgas mellan fartyg. Förvärvet kompletterar Trelleborgs erbjudande inom industrislang och särskilt kompositslangar. Slangar i kompositmaterial används främst för aggressiva kemikalier såsom klor, svavelsyra, biodrivmedel och flytande naturgas.

Gutteling har huvudkontor och produktion i Rotterdam, Nederländerna, samt produktion i Tjeckien och säljkontor i USA. Försäljningen uppgick till cirka 115 MSEK för 2020.

– Jag är mycket glad att kunna välkomna Gutteling till Trelleborg. Vi har sedan länge en affärsrelation med dem och känner företaget som en innovativ leverantör av kvalitativa slangar och kopplingar i utmanande miljöer. Med Gutteling stärks vår position som systemleverantör inom LNG-överföring samtidigt som vi också blir starkare på eftermarknaden. Vi ser också säljsynergier mellan dem och vårt existerande erbjudande inom kompositslangar, säger Jean-Paul Mindermann, affärsområdeschef för Trelleborgs Industrial Solutions.

Affären konsolideras från den 4 mars 2021.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT