Toyota Peter Carlsson

Peter Carlsson, produktionschef. Foto: Toyota Material Handling.

Mar 25, 2020

Toyota avslutar uppdrag för inhyrda medarbetare


172 personer drabbas.


Toyota Material Handling Manufacturing Sweden AB i Mjölby avslutar, på grund av bristande materialtillgång och minskad orderingång, uppdraget för alla inhyrda medarbetare på kollektivsidan. Det rör sig om 172 personer.

Toyotas underleverantörer har på grund av Coronavirusets spridning i Europa stängt eller gått ner i produktion vilket minskar inflödet av materialleveranser till Mjölby i stor omfattning. Det, i kombination med minskad orderingång, gör det nödvändigt att anpassa produktionstakten till en framöver lägre men fortsatt hög nivå.

-Vi tvingas förhålla oss till rådande läget och då avslutas uppdragen för våra inhyrda medarbetare på kollektivsidan, säger Peter Carlsson, produktionschef.

Toyota Material Handling Manufacturing Sweden AB har närmare två tusen anställda och företagsledningen har sedan en tid följt utvecklingen och löpande diskuterat hur framtida produktion kan säkras, liksom jobben. Nu kräver läget en konkret åtgärd.

-Vi vill undvika att säga upp fast anställd personal och då är det här ett nödvändigt steg för oss, säger Peter Carlsson.

- Företagets ambition är att hålla verksamheten igång så långt som möjligt för både våra medarbetares trygghet och för våra kunders behov. Vi behöver vara startklara när det här vänder igen, för det hoppas vi förstås alla att det gör så snart som möjligt.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT