Mar 15, 2021

Toppresultat i Euro NCAP för Polestar 2


Bakom ligger Veoneers teknologier.

Autotech-bolaget Veoneer, Inc. (NYSE: VNE och SSE: VNE SDB) är stolt leverantör av aktiv säkerhet till Polestar 2 som överträffade andra fordon i Euro NCAPs säkerhetstest.

Under 2020 och 2021 har Euro NCAP genomfört säkerhetstester på 13 fordon. Eldrivna Polestar 2 överträffade de andra fordonens resultat med 5 stjärnor en rating på över 88%.  Polestar 2 fick bäst i test för såväl körfältsassistans som automatisk inbromsning (AEB) i möte med andra bilar. Euro NCAP noterar att ”Polestars automatiska inbromsning upptäcker oskyddade trafikanter som gångtrafikanter och cyklister, likväl som andra fordon.”

I systemet ingår Veoneers fjärde generation monovisionssystem med 100 graders synfält och en upplösning på 1,7 megapixlar, 77 GHz framåtriktad radar och en toppmodern dator för förarassistans (ADAS ECU). Polestar 2 är dessutom först med Veoneers mjukvaruplattform med sensor fusion som möjliggör industriledande funktioner, såsom objektdetektering, körfältsassistans, framåtriktad kollisionsvarning, adaptiv farthållning, AEB-bromsar och trafikassistans.

”Mjukvaran i fjärde generationen monovisionssystem är integrerad med hårdvaran och har djupinlärande algoritmer som upptäcker objekt. Systemet utvecklades för att motsvara 5 stjärnor i Euro NCAP. Att få bekräftat att Polestar 2 överträffar andra bilars testresultat är ett betydelsefullt kvitto på vad våra teknologier är kapabla till,” säger Jan Carlson, Veoneers ordförande VD och koncernchef. ”Ett varmt grattis till Polestar 2 för marknadens säkraste bil!”  

Veoneers femte generation mjukvara för perception och körpolicy utvecklas i en separat enhet under varumärket Arriver™. Mjukvaran kommer köras på Qualcomms® Snapdragon Ride™ skalbara ADAS/AD-portfölj med SoC och acceleratorer. Den öppna, skalbara plattformen adresserar avancerade förarassistanssystem (ADAS) ökande komplexitet och funktionella säkerhetskrav. Den integre­rade plattformen väntas vara tillgänglig för leverantörer och biltillverkare inför fordonsproduktionen år 2024.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT