Munters Peter Gisel-Ekdal

Peter Gisel-Ekdal. Foto: Munters.

Apr 9, 2021

Topp lämnar Munters


Vd Klas Forsström träder in i hans ställe.

Peter Gisel-Ekdahl, affärsområdeschef för AirTech på Munters, har antagit en ny roll som vd för ett bolag baserat i norden. Klas Forsström, vd och koncernchef för Munters kommer, utöver sin nuvarande roll, att ta på sig ansvaret för AirTech för att säkerställa framtida tillväxtplaner och fortsatt fokus på implementeringen av strategin.

Peter Gisel-Ekdahl började på Munters 2007 och har varit medlem av koncernledningen sedan 2011. Peter började sin resa inom affärsområdet FoodTech, som erbjuder innovativa och energieffektiva klimatsystem för djuruppfödning och växthus, och blev affärsområdeschef 2011.

Peter utsågs till affärsområdeschef för AirTech 2019. Affärsområdet erbjuder energieffektiva klimatlösningar för industriella och kommersiella applikationer. Under Peters ledarskap har AirTech lanserat en ny strategisk riktning som innebär operativa förbättringar. Implementeringen har påbörjats och har redan gett resultat på tillväxtresan.

-Peter Gisel-Ekdahl och hans team har framgångsrikt byggt en solid grund för affärsområdet AirTech samt ökat vårt kundfokus och värdeskapande. Jag vill rikta ett stort tack till honom för hans stora bidrag och önskar honom lycka till i hans nya roll, säger Klas Forsström, vd och koncernchef på Munters.

Peter kommer fortsätta arbeta i sin nuvarande roll åtminstone över andra kvartalet 2021 för att säkerställa en framgångsrik överlämning.

Luftbehandlingsföretaget Munters är världsledande inom energieffektiv luftbehandling och klimatlösningar. Idag bedriver cirka 3 500 anställda tillverkning och försäljning i mer än 30 länder. Munters Group AB redovisade 2020 en nettoomsättning på mer än 7 miljarder SEK. 
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    61
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT