Krister Blomgren, VD på Engcon Group.

Aug 27, 2020

Tiltrotatorer har funnits i över 30 år – nu tar den över världen


Grävmaskinen är utvecklad till ett multiverktyg som kan gräva, lyfta, packa, sopa

Trots att fenomenet tiltrotator har funnits i över 30 år saknar fortfarande mer än 97 procent av världens grävmaskiner en tiltrotator. Detta trots att den effektiviserar grävandet och förvandlar grävmaskinen till ett multiverktyg. Konceptet är väl etablerat i Norden och har nu sakta men säkert nått ut i övriga världen, som börjar förstå värdet av att arbeta mer flexibelt och effektivt för både förbättrad lönsamhet och säkerhet samt för miljön.

Under väldigt lång tid har tiltrotatorn varit relativt okänd ute i världen. Men tack vare ett gediget kommunikationsarbete från Engcon med information via hemsida, mässor, klassisk annonsering, pressreleaser, krönikor samt sociala medier i kombination med influencers, har konceptet spridit sig. Vid årets största mässa, Conexpo i Las Vegas, blev det tydligt att det är många som har läst en artikel om fenomenet eller sett filmer om hur man kan arbeta smartare med en grävmaskin.

– Från att grävmaskinen tidigare bara grävde en grop, har nya tillbehör utvecklat grävmaskinen till ett multiverktyg som kan gräva, lyfta, packa, sopa… De flesta entreprenörer vill kunna ta på sig fler jobb och lösa dem snabbare och smartare för att tjäna mer pengar. Vi anser att tiltrotatorn är nyckeln till det, säger Krister Blomgren, VD på Engcon Group.

“Change the world of digging”
Engcon har arbetat med sin devis “Change the world of digging” under en längre tid och beslutade under 2020 att även använda den som sin vision.

– Det är precis det vi vill göra på lång sikt! Om vi kan få fler grävmaskiner att utrustas med en tiltrotator så blir grävandet mer lönsamt, effektivt, flexibelt, miljövänligt och dessutom säkrare. Vi förändrar helt enkelt den grävande världen, säger Krister Blomgren.

Endast 2-3 procent av världens grävmaskiner har idag en tiltrotator, vilket gör att det finns en enorm utvecklingspotential för att effektivisera branschen och göra den mer miljövänlig genom att använda mindre resurser i form av material, bränsle och tid.

– Att investera i en tiltrotator är att investera i framtiden och vi tror att det bara är en tidsfråga innan det även lossnar på de stora marknaderna. Det går helt enkelt inte att bortse från tiltrotatorns fördelar, avslutar Krister Blomgren. 
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT