The Absolut Company.

Nov 21, 2019

Tillverkning i världsklass med industri 4.0 i fabriken i Åhus


Absolut inleder samarbete med Siemens Digital Industries Software och Åhus är den första av tre fabriker där produktionskedjan ska vässas.

Siemens Digital Industries Software samarbetar med dryckestillverkaren The Absolut Company gällande Siemens Opcenter ™ Execution-mjukvara, en del av Siemens Digital Enterprise Suite, Manufacturing Execution System-lösning. Absolut planerar för installering av Siemens Opcenter, i hela organisationen, för att effektivisera produktionskedjan.

Nu genomförs ett pilotprojekt med Siemens Opcenters Execution Process i en av fabrikerna i Åhus. Detta som ett första steg i utrullningen på de tre fabriker som producerar premiumdrycker för global distribution.

Siemens Opcenter kan hjälpa The Absolut Company att bättre möta några av utmaningarna på dryckesmarknaden, exempelvis den ökande efterfrågan på hög kvalitet och variation i produkter och produktion samt det höga kostnadstrycket på den globala mat- och dryckesmarknaden.

–The Absolut Company strävar alltid efter tillverkning i världsklass och Industri 4.0 kommer att vara en avgörande nyckelfaktor för att leva upp till framtida konsumentkrav. Vi är glada över att Siemens Digital Industries Software är vår samarbetspartner och är med oss på denna resa, säger Anna Schreil VP Operations på The Absolut Company.

Anna Schreil. Foto: The Absolut Company. 

Siemens Opcenter Execution är en del av Siemens erbjudande till företag som erbjuder konsumentförpackade varor samt till företag inom livsmedels- och dryckesindustrin.

Lösningen har utvecklats för att täcka hela värdekedjan, från mottagande av inkommande material till distribution av producerade varor, inklusive kvalitetskontroll, produktplanering och schemaläggning samt rapportering, trender och avancerad analys.

Siemens Opcenter Execution Process hjälper The Absolut Company att öka spårbarheten, att hantera order mer effektivt och att övervaka produktionen i realtid.

Mats Friberg. Foto: Siemens Digital Industries Software.

– Produktproducerande B2C-företag över hela världen står inför ökade regleringar, dessutom kan behovet av tillverkning för att möta lokala krav och lokal konkurrens resultera i minskade marginaler, säger Mats Friberg, Vice President & CEO på Siemens Digital Industries Software.

– The Absolut Company vet att digitalisering är nyckeln för att fortsätta vara i framkant i denna föränderliga bransch. Vi värdesätter förtroendet vi fått för våra lösningar och kommer att vara en lyhörd partner till The Absolut Company när de fortsätter att utvecklas till ett fullt ut digitaliserat företag.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT