Sep 6, 2016

Tesla besöker Videum Science Park


Det blir en spännande dag med ny teknik i Videum Science Park under onsdagen den 7 september. Huvudattraktionen är att Tesla Motors kommer på besök och bjuder på såväl föreläsning som provkörning.

Dagen startar med kaffe och mingel och sedan kör Tesla igång med en föreläsning kring tekniken och om företaget som vill skynda på världens övergång till hållbar energi. Därefter följer en föreläsning om autonoma fordon av Combitech som förklarar begreppet och visar på olika projekt runtom i världen. När vi har ett gäng som är intresserade av ny teknik på besök är det självklart att vi öppnar upp Videum Virtual Reality för den som vill veta mer om projektet. Parallellt sker provkörning av elbilarna för anmälda deltagare.

- Idén om ett besök från Tesla kom faktiskt från en av våra hyresgäster, berättar Stefan Uppmanfrån Videum Science Park. Efter att ha blivit inspirerad och rent av exalterad efter en föreläsning med Tesla på annan ort önskade han dela detta med övriga hyresgäster. Vi tände på idén och det ena gav det andra tills vi format dagen som den kommer att se ut.

När programmet var klart kände vi att vi inte ville begränsa eventet till bara våra hyresgäster i Videum Science Park utan låta det vara helt öppet för alla intresserade. Vilket visade sig vara många. På bara ett par dagar blev det fullbokat på de 99 platserna. Arrangörer av eventet är Videum Science Park och Tesla i samarbete med Combitech AB, Videum VR och Miljöfordon Syd.

En science park ska vara en plats av inspiration och innovation. Med Videums devis ”idéer föds där människor möts” öppnar vi här alla möjligheter för den som vill knyta kontakter bland de krafter som har intresse av den tekniska utvecklingen i regionen.

PROGRAM
8.00-8.30 Kaffe och mingel
8.30-9.30 Föreläsning Tesla
9.30 - Provkörning Tesla
9.30-10.30 Föreläsning Combitech
10.30-13.30 Testa Videum VR

TID & DATUM klockan 8.00-13.30 onsdag 7 september 2016
PLATS Mötesplats Delta, Videum Science Park, Framtidsvägen 16, Växjö

Bil



 • Dec 12, 2019

  Hållande verktyg blir smartare

  Reportage – Med de uppkopplade hållarna kommer vi att veta hur skärprocessen ser ut och kan kompensera hastigheter och allting för att få det optimalt, säger Roger Cronholm på Schunk.
  0
 • Dec 12, 2019

  80 procent laddbara bilar till 2030

  Miljö Under onsdagen presenterades branschens färdplan för fossilfritt. Utbyggd infrastruktur och skattereformer är några politiska insatser som krävs.
  8
Loading...

MEST LÄSTA

  Annons
 • Sandvik Coromant tar täten online

  Som ledande tillverkare av skärverktyg satsar Sandvik Coromant på webbaserade tjänster för kunder som vill söka information och köpa verktyg online. Se filmen.
  183

SENASTE NYTT

 • Hydraulhållare Reportage

  Hållande verktyg blir smartare

  – Med de uppkopplade hållarna kommer vi att veta hur skärprocessen ser ut och kan kompensera hastigheter och allting för att få det optimalt, säger Roger Cronholm på Schunk.
  0