Jan 15, 2019

Teknikprodukter startar samarbete med PXL Seals


Under 2019 utökar Teknikprodukter sitt tätningssortiment med hjälp av en ny spännande samarbetspartner: PXL Seals. 

PXL Seals är en fransk producent specialiserad på stora tätningar för bland annat vattenkraft, tung industri och marina applikationer. Produkterna blir ett väldigt bra tillskott i Teknikprodukters redan kompletta sortiment. 

Den franska tätningstillverkaren har varit verksam i Europa och övriga världen under lång tid, men har saknat en stabil samarbetspartner i Sverige och Skandinavien. PXL Seals ser nu samarbetet med Teknikprodukter som startskottet för en mycket större närvaro på den skandinaviska marknaden. 

För Teknikprodukters del blir PXL:s produkter ett väldigt bra tillskott i sortimentet. Många kunder inom bland annat vattenkraft, tung industri och den marina sektorn efterfrågar en kunnig partner när det gäller stora specialtillverkade tätningar.

En annan mycket stor fördel är att PXL Seals har en unik patenterad metod för att vulka ihop tätningar på plats ute hos kund. Detta är väldigt värdefullt eftersom att det ofta rör sig om väldigt stora och tunga installationer som är svåra eller omöjliga att flytta på. Kunden får en färdigmonterad vulkad tätning på plats hos sig. En tätning som dessutom har samma prestanda och egenskaper som en traditionellt tillverkad tätning.

Teknikprodukter har sedan flera år tillbaka kunnat hjälpa den här typen av kunder med O-ringar i stora dimensioner tack vare den egna produkten Flexoring. Däremot har stora specialtillverkade tätningar med andra profiler saknats i sortimentet fram tills nu.

Eftersom att PXL Seals är specialister på tätningar till vattenkraft i allmänhet och turbiner i synnerhet är produkterna även ett väldigt bra komplement till Teknikprodukters Självsmörjande Kompositlager som används i stor utsträckning just inom vattenkraften.

Teknikprodukter arbetar med lösningar inom Tätning, Friktion och Kraftöverföring.
 • Sep 23, 2019

  Volvo och Högskolan utbildar framtidens ledare

  Arbetsliv Sedan 2017 samarbetar Volvo med Högskolan i Skövde kring en uppdragsutbildning för att vidareutbilda ledare och i våras avslutade de första Volvostudenterna sina studier. 
  7
 • Sep 23, 2019

  "Nej till ett no-deal Brexit"

  Nyheter Europas ledande fordonsrepresentanter varnar nu i ett gemensamt uttalande för katastrofala konsekvenser av en "no deal" Brexit.
  376
 • Sep 23, 2019

  Hammerglass expanderar

  Nyheter Etablerar dotterbolag och rekryterar. Plockar affärsansvarig från Thyssenkrupp.
  90
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Gemek Reportage

  Verkstadstrion startar eget

  Med automation och robotlösningar som huvudinriktning startar de om verkstaden i Ljusdal och jobben har redan börjat redan trilla in.
  516