Jan 15, 2019

Teknikprodukter startar samarbete med PXL Seals


Under 2019 utökar Teknikprodukter sitt tätningssortiment med hjälp av en ny spännande samarbetspartner: PXL Seals. 

PXL Seals är en fransk producent specialiserad på stora tätningar för bland annat vattenkraft, tung industri och marina applikationer. Produkterna blir ett väldigt bra tillskott i Teknikprodukters redan kompletta sortiment. 

Den franska tätningstillverkaren har varit verksam i Europa och övriga världen under lång tid, men har saknat en stabil samarbetspartner i Sverige och Skandinavien. PXL Seals ser nu samarbetet med Teknikprodukter som startskottet för en mycket större närvaro på den skandinaviska marknaden. 

För Teknikprodukters del blir PXL:s produkter ett väldigt bra tillskott i sortimentet. Många kunder inom bland annat vattenkraft, tung industri och den marina sektorn efterfrågar en kunnig partner när det gäller stora specialtillverkade tätningar.

En annan mycket stor fördel är att PXL Seals har en unik patenterad metod för att vulka ihop tätningar på plats ute hos kund. Detta är väldigt värdefullt eftersom att det ofta rör sig om väldigt stora och tunga installationer som är svåra eller omöjliga att flytta på. Kunden får en färdigmonterad vulkad tätning på plats hos sig. En tätning som dessutom har samma prestanda och egenskaper som en traditionellt tillverkad tätning.

Teknikprodukter har sedan flera år tillbaka kunnat hjälpa den här typen av kunder med O-ringar i stora dimensioner tack vare den egna produkten Flexoring. Däremot har stora specialtillverkade tätningar med andra profiler saknats i sortimentet fram tills nu.

Eftersom att PXL Seals är specialister på tätningar till vattenkraft i allmänhet och turbiner i synnerhet är produkterna även ett väldigt bra komplement till Teknikprodukters Självsmörjande Kompositlager som används i stor utsträckning just inom vattenkraften.

Teknikprodukter arbetar med lösningar inom Tätning, Friktion och Kraftöverföring.
 • Jun 17, 2019

  Affärsläget för industrin försvagas

  Nyheter Även om en del fortfarande rapporterar ett utfall bättre än historiska genomsnitt följer utvecklingen i Sverige de allt svagare data som rapporteras i övriga Europa, menar Teknikföretagen.
  273
 • Jun 17, 2019

  100 ton stål på två dagar i akutprojekt

  Branschnytt -När jag får uppleva projekt som det här och se engagemanget och viljan att lösa kundens problem gör det mig stolt att kalla mig Saltängare, säger Stefan Låås, projektledare.
  242
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Hexagon HxGN LIVE Las Vegas Reportage

  Spektakulärt på Hexagons event i Las Vegas

  Endast en dag återstår av ett välmatat och intensivt HxGN Live i Las Vegas. Huvudbudskapet lyder "Your data can save the world". Svensk Verkstad lämnar rapport.
  129