Koenigsegg Regera. Foto: Koenigsegg.

Jan 16, 2020

Teknikkonsulten med uppdrag från hyperbiltillverkaren Koenigsegg


"Koenigsegg sätter tydligt Sverige på världskartan genom sina innovationer och framgångar"

Teknikkonsultbolaget DevPort AB (publ) levererar kompetensutveckling till exklusiva hyperbilstillverkaren Koenigsegg Automotive AB, och har samtidigt tagit fram specialverktyg till deras bil Koenigsegg Regera som nyligen satte nytt världsrekord.

DevPort har regelbundet besökt Koenigsegg i Ängelholm och utbildat i elsäkerhet. Undervisningen har skett genom föredrag, diskussioner, workshops och praktiska övningar.

– Syftet med utbildningarna är att förebygga att elolyckor inträffar. För ett elsäkert arbete krävs en viss organisation, struktur och rollindelning, samt vissa verktyg, instruktioner och utbildningar, säger Mikael Rosengren som är en av DevPorts utbildare. Han tycker att det är inspirerande att samarbeta med företaget.

– Koenigsegg sätter tydligt Sverige på världskartan genom sina innovationer och framgångar. Och det är alltid roligt att komma till dem! Trevliga, kunniga och engagerade människor som tar väl hand om oss som kommer dit, avslutar Mikael Rosengren.

Förutom att leverera kompetensutveckling till Koenigsegg Automotive AB har DevPort också tagit fram specialverktyg som används vid en så kallad Power down (nedstängning) av det elektrifierade framdrivningssystemet.

DevPort är ett svenskt teknikkonsultbolag produktutveckling, produktionsutveckling, inbyggda system och IT. Huvudkunderna återfinns inom fordonsindustrin och övrig utvecklingsintensiv industri. DevPort sysselsätter ca 550 personer fördelat på egna anställda och underkonsulter. Huvudkontoret ligger i Göteborg med lokalkontor i Linköping, Södertälje och Stockholm.

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Teknik

    Dubbelt slipar bättre

    Beprövad TYROLIT-teknik med betydande förbättringar – det är nya TWIN FLAP-lamellrondellen.
    9