Martin Nilsson. Foto: VBN Components.

Mar 6, 2019

Tecknar avtal i mångmiljonklassen


En milstolpe för Uppsalaföretaget.

En global verkstadskoncern med säte i Europa har tecknat ett licensavtal med VBN Components AB. Avtalet innebär en exklusiv licens inom en specifik nisch av höghållfasta komponenter, som än så länge hålls konfidentiell. Kunden köper idag mindre serier av detaljer samt utvecklingsarbete av VBN för att anpassa den här nya typen av tillverkning till sina komponenter. Större seriestorlekar kommer senare att produceras på kundens enheter världen över. VBN kommer stödja kunden i införandet av tillverkningsceller med VBNs patenterade materialteknik AM-HSS™.

-Det här är en otroligt viktig verifikation på att våra 3D-printade material Vibenite® håller högsta kvalitetsklass. Efter omfattande teknisk provning och analys så har avtalet signerats och vi ser med glädje fram emot att få samarbeta med denna globala partner, säger Martin Nilsson, VD på VBN Components.

VBN Components AB är ett svenskägt, materialutvecklande företag, grundat 2008 och baserat i Uppsala. Företaget säljer metallverktyg och komponenter i nära-färdig-form enligt kundritning, samt licenslösningar. Produkterna tillverkas direkt från pulver med 3D-printing (additiv tillverkning, friformning). Företaget lanserade 2017 världens hårdaste stål, Vibenite® 290, och 2018 världens första 3D-printade hårdmetall Vibenite® 480.

Avtalet är en viktig milstolpe i VBN Components framgångshistoria. Storleken på avtalet är i mångmiljonklassen och växer kraftigt allteftersom affärerna och leveranserna ökar. Verkstadsbolaget besitter stor kompetens inom området höghållfasta material och är en av aktörerna som tidigt startade samarbete med VBN.

-Licensavtalet är en fjäder i hatten för vår grundidé om att göra bättre material med 3D-printing än vad man traditionellt kan framställa. Kunden får ett bättre material, mycket större detaljflexibilitet och rejält minskade bearbetningskostnader, fortsätter Martin.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT