Sep 26, 2016

Svenskt industrikluster ska inta Storbritannien


Ett tjugotal svenska underleverantörer har gått samman för att leverera ett starkare erbjudande som innefattar hela värdekedjan. I fredags invigde Techtank sitt nya kontor i brittiska "fordonsdistriktet" Coventry.

Craig Humphrey, VD på Coventry & Warwickshire Growth Hub, där Techtank har sina lokaler, var en av dem som hälsade Techtank välkomna under invigningsceremonin på fredagen den 23 september:
– Tillkännagivandet av Techtanks satsning här i Coventry är fantastiska nyheter. Deras medlemmar ser potentialen i Coventry and Warwickshire, inte minst inom avancerad tillverkning och bilindustri. De representerar ett stort spann av industrispecialister och vi ser att de tillför mycket värde till vår Supply Chain genom en ökad nivå av expertis lokalt här i Coventry.

Jim O´Boyle, kommunalråd med ansvar för tillväxtfrågor i Coventry, som också höll välkomsttal under mottagningen, fyllde i:

– Den avancerade tillverkningsindustrin blomstrar i Coventry. Vår långa industritradition är känd över hela världen och vi kommer att fortsätta arbeta hårt för att attrahera nya investeringar och att företag och kluster såsom Techtank vill etablera sig här.

Stort intresse från kommun och näringsliv i Coventry
Techtank offentliggjorde kontorets öppnande under en mottagning i stadshuset i Coventry. På plats fanns ett 50-tal representanter från bl a Coventry City Council, Coventry & Warwickshire Chamber of Commerce, Coventry & Warwickshire Growth Hub, UK Trade & Investment, och inte minst kunder och potentiella kunder från bl a Aston Martin, Jaguar Land Rover och London Taxi Company. På plats från Sverige fanns representanter från sju av Techtanks medlemsföretag. Även Business Swedens Londonkontor fanns representerat. 

Invigningen föregicks av två dagar med utställningar och möten på ”Jaguar Street” på Jaguar Land Rover i Gaydon och Whitley där sex av Techtanks medlemsföretag deltog – EBP, Kockums Maskin, PE, Safeman, VA Automotive och YTAB.

Några av Techtanks medlemsföretag på ”Jaguar Street”, i förgrunden VA Automotive med vd Lars-Åke Grundmark.

– Vi vet att det finns ett stort intresse för svenska underleverantörer här, och märker tydligt att vi blir ännu mer intressanta som kluster då vi tillsammans kan erbjuda hela värdekedjan, berättar Ulrica Larsson, VD på EBP, som sedan flera år levererar komponenter till Storbritannien, men ser stora möjligheter att öka exporten dit ytterligare.

Ulrica Larsson, vd på EBP, vill öka exporten av komponenter till Storbritannien.

Långsiktigt arbete ger resultat

Anders Borgehed, klusterledare på Techtank, berättar att man från Techtanks sida arbetat under snart två års tid med att bygga upp relationerna med region och näringsliv i Coventry.

– Den här typen av utvecklingsarbete tar tid men vi ser nu resultatet genom ökad kännedom om oss här i Coventry, inte minst genom vår lokala närvaro, stort intresse från näringslivet och fler offertförfrågningar till våra medlemsföretag. Våra medlemsföretag har mycket att erbjuda, och de företag som deltog i våra olika säljaktiviteter under den gånga veckan åkte hem med flera intressanta leads.

– Vi är mycket nöjda med att arbeta i och med Coventry. Det välkomnande vi fått har imponerat stort på oss och det stärker oss i vårt beslut att göra Coventry till vårt andra hem. Vi tror att detta kommer att ge ringar på vattnet för fler företag i vår region som är intresserade av den brittiska marknaden.

Invigningen väckte stort intresse i Coventry och Techtanks medlemsföretag ser nu framemot att ytterligare stärka sin närvaro på den brittiska marknaden.

Fakta Techtank

·        Bildades i mars 2015

·        Består av 21 medlemsföretag – allt från stora tillverkare till små ingenjörsföretag

·        Har sin bas i Olofström men har medlemmar från hela Blekinge, nordöstra Skåne samt Småland.

·        Driver under åren 2015-2018 projektet Techtank Bas, som medfinansieras av Europeiska Regionala Utvecklingsfonden, Region Blekinge samt Olofströms kommun, där fokus ligger på att arbeta tillsammans med affärs-, kompetens- samt teknikutveckling för att öka företagens konkurrenskraft.

Läs mer om medlemsföretagen i Techtank

Mer information om Techtank

Toppbilden: Från invigningen i Coventry ses representanter från Techtank och sju av medlemsföretagen: BRODD Automation, EBP, Kockums Maskin, PE, Safeman, VA Automotive och YTAB, Business Sweden UK, Coventry & Warwickshire Growth Hub samt 52Global som Techtank anlitar för att driva kontoret i Coventry.

 

EBP
PE    Annons
  • Därför ska du återvinna ditt guld

    Återvunnet guld ger 200–4000 gånger mindre koldioxidavtryck än guld brutet ur gruvor. Marknadsför du att du återvinner och återanvänder guld? Om inte är det hög tid att börja.
    0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT