De nya sorterna är konstruerade för höghastighetsfräsning av formverktyg. Foto: Dormer Pramet.

Jan 14, 2019

Ta kontroll över de svåra materialen


Dormer Pramet lanserar nu flera högpresterande sorter för fräsning i härdade material och precis gängsvarvning.

Våra nya frässkärsorter inom Pramet-sortimentet, M4303 och M4310, erbjuder hållbarhet och tillförlitlighet i såväl medelfin bearbetning som finbearbetning.

Båda sorterna är konstruerade för höghastighetsfräsning av formverktyg, vilket innebär förhöjd slitstyrka och längre livslängd. En ultra-tunn PVD-beläggning ökar eggarnas seghet. Dess substrat, med hög hårdhet och hållfasthet, förhindrar urflisning.

M4303-sorten ersätter tidigare Pramet-sorten 7205 och ger överlägsen slitstyrka. Den har utvecklats för härdat stål över 55HRC och gjutjärn, men kan också användas för bearbetning i stål och ickejärn-metaller.

M4310-sorten ersätter den befintliga 7215-sorten och erbjuder en optimal balans av seghet och slitstyrka i härdat stål och gjutjärn. Den kan också användas för bearbetning i rostfritt stål, stål och ickejärn-metaller.

Dormer Pramet lanserar också en sort med hög slitstyrka för gängsvarvning.

Sorten heter T8010 och är idealisk för kontinuerlig gängsvarvning med hög precision i stål, rostfritt stål, gjutjärn och superlegeringar. T8010 utvidgar vårt Pramet-sortiment inom detta användningsområde tillsammans med den mångsidiga sorten T8030.

T8010 erbjuder utmärkt slitstyrka och hög pålitlighet och har förbättrat motstånd mot plastisk deformation som ger en stabil skäregg och möjliggör ökade skärhastighet.

Gulfärgade ytor på skären ger en enkel slitageindikator, samt hårt substrat och PVD-beläggning med optimerade invändiga spänningar, bidrar till längre verktygslivslängd.
 • Apr 18, 2019

  Götene Ufo investerar i maskinparken

  Branschnytt -Detta blir en ordentlig kvalitets- och produktivitetsförbättring för vår skärning säger Sven Lans, vd på Götene Ufo AB.
  200
 • Apr 18, 2019

  Salvagnini utökar verksamheten

  Branschnytt Salvagnini Scandinavia färdigställer nu det sista med tillbyggnaden på 360 kvadratmeter, som avser utökad demohall inför den stundande Värnamo Industriexpo den 15-16 maj.
  120
 • Apr 18, 2019

  Sandvik förvärvar amerikanskt bolag

  Nyheter Stärker erbjudandet inom trådlös uppkoppling i gruvor.
  65
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT