De nya sorterna är konstruerade för höghastighetsfräsning av formverktyg. Foto: Dormer Pramet.

Jan 14, 2019

Ta kontroll över de svåra materialen


Dormer Pramet lanserar nu flera högpresterande sorter för fräsning i härdade material och precis gängsvarvning.

Våra nya frässkärsorter inom Pramet-sortimentet, M4303 och M4310, erbjuder hållbarhet och tillförlitlighet i såväl medelfin bearbetning som finbearbetning.

Båda sorterna är konstruerade för höghastighetsfräsning av formverktyg, vilket innebär förhöjd slitstyrka och längre livslängd. En ultra-tunn PVD-beläggning ökar eggarnas seghet. Dess substrat, med hög hårdhet och hållfasthet, förhindrar urflisning.

M4303-sorten ersätter tidigare Pramet-sorten 7205 och ger överlägsen slitstyrka. Den har utvecklats för härdat stål över 55HRC och gjutjärn, men kan också användas för bearbetning i stål och ickejärn-metaller.

M4310-sorten ersätter den befintliga 7215-sorten och erbjuder en optimal balans av seghet och slitstyrka i härdat stål och gjutjärn. Den kan också användas för bearbetning i rostfritt stål, stål och ickejärn-metaller.

Dormer Pramet lanserar också en sort med hög slitstyrka för gängsvarvning.

Sorten heter T8010 och är idealisk för kontinuerlig gängsvarvning med hög precision i stål, rostfritt stål, gjutjärn och superlegeringar. T8010 utvidgar vårt Pramet-sortiment inom detta användningsområde tillsammans med den mångsidiga sorten T8030.

T8010 erbjuder utmärkt slitstyrka och hög pålitlighet och har förbättrat motstånd mot plastisk deformation som ger en stabil skäregg och möjliggör ökade skärhastighet.

Gulfärgade ytor på skären ger en enkel slitageindikator, samt hårt substrat och PVD-beläggning med optimerade invändiga spänningar, bidrar till längre verktygslivslängd.
 • Aug 21, 2019

  Försämrad konjunktur hotar jobben i Västernorrland

  Nyheter Industriföretagen i mellersta Norrland ser ut att ha drabbats snabbare av minskad orderingång från exportmarknaden än industrin i Sverige totalt sett. Det visar en ny rapport från Teknikföretagen.
  0
 • Aug 20, 2019

  Han ska lösa ingenjörsbristen

  Arbetsliv Det nya affärsområdet blir en viktig kugge för att lösa bristen på mer specialiserade ingenjörer hos Clockworks kunder.
  11
 • Aug 20, 2019

  Okuma till stora scenen på EMO

  Branschnytt Bland lösningarna för form- och verkygsindustrin är en av höjdpunkterna en nyutvecklad portalmaskin för 5-sidig precisionsbearbetning av stora arbetsstycken.
  16
 • Aug 20, 2019

  Rekordkvartal för Latour

  Nyheter Men vd ser orosmoln.
  216
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT