Sep 7, 2016

ABB startar tillväxthubb för små teknikföretag


Företagen ska kunna nyttja ABBs expertis och faciliteter som till exempel materialprovningslabb och robotlabb.

I samband med ABBs 100-årsjubileum av sitt forskningscenter Corporate Research i Västerås den 5 september, invigde ABB sin nya tillväxthub SynerLeap.

Syftet med SynerLeap är att skapa ett ekosystem där ABB kan göra det möjligt för små teknikföretag att växa och vidga sig på en global marknad inom tre områden: industriautomation, robotik och energi.

- Det känns superhäftigt att få ta det här steget, säger Peter Löfgren som blir vd för den nya verksamheten, till Svensk Verkstad. Jag är stolt som en tupp.

ABB öppnar alltså upp för entreprenörer inom områden som Internet of things, digitalisering, automation och robotik. Företagen ska kunna nyttja ABBs expertis och faciliteter som till exempel materialprovningslabb och robotlabb. 

- Vi vill få hit företag som kan dra nytta av den expertis och infrastruktur som vi har här i Västerås, så att de kan växa på en global marknad, berättar Peter Löfgren.

Fyra intressanta företag har redan anslutit sig till SynerLeap från dag ett: Gleechi, Evothings, Mobilaris och NODD.

SynerLeap invigdes av samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan.

Tillväxthubben är ett naturligt, dock mycket spännande, nästa steg för ABB. Det är särskilt spännande att ni inkluderar energi och digitalisering av industrin i tillväxthubben, sa Ibrahim Baylan under invigningen.

- Jag är säker på att den kommer att hjälpa ABB och Sverige att fortsätta vara ett viktig och ledande företag på den internationella marknaden.

Peter Löfgren, vd för ABBs tillväxthubb SynerLeap, presenterade verksamheten under ABBs Technical Day i Västerås.

Toppbilden: SynerLeap invigs av samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan, flankerad av Bazmi Husain, teknisk direktör på ABB Group, t.v., och ABBs koncernchef Ulrich Spiesshofer t.h.

Foto: Svensk Verkstad/Charlotta Hörnqvist.

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT