Valk Welding etablerar sig i Sverige.

Oct 30, 2020

Svetsföretaget Valk Welding etablerar sig i Sverige


Snabbare service och support viktigt säger svenska vd:n.

Valk Welding fortsätter sin expansion i Europa och öppnar nytt kontor med demonstrations- och testcenter för svetsrobotsystem i Lidköping.

-”Marknadspotentialen och de senaste årens försäljningsutveckling har gjort att vi nu etablerar lokal närvaro i Sverige” säger Remco H Valk, ägare av familjeföretaget Valk Welding. - ”Medarbetarna i Danmark har gjort ett bra jobb med försäljning och utveckling på den svenska marknaden, men nu behöver vi ta steget att finnas här med egna tekniker för att skapa närhet och göra det enklare för våra kunder.” säger Remco H Valk.

Vid anläggningen i Lidköping har svetsrobotsystem för demonstration, utbildning och tester installerats. Systemet kan hantera objekt upp till 2,5 meter och 500 kilo. Alla ingående delar i en Valk Welding installation kommer från en källa, där all fokus ligger på svetsningen. Bland annat utvecklas och tillverkas egna pistoler och slangpaket, där leveranstid, livslängd och kostnad är viktiga parametrar för att hela tiden jobba mot att skapa en total kundnöjdhet.

Lokal närvaro viktigt för Valk Welding

-”Vår nya organisation ska ge snabbare och enklare vägar till service och support, och utveckla vår “Strong Connection” än mer med lokal närvaro”, säger Peder Edholm, VD på Valk Welding SE AB i Lidköping. -” Våra tekniker har erfarenhet av andra fabrikat inom robotsvetsning, och har specialtränats inom programmering och service för att så snabbt som möjligt komma igång och bli en tillgång ute hos våra kunder” avslutar Peder Edholm.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT