Foto: Furhat Robotics.

Aug 13, 2018

Svenska robotföretaget rankat som ett av Norden hetaste


Vill att människor ska kunna interagera med maskiner på samma sätt som med människor.

Stockholmsbaserade Furhat Robotics rankas som en av Nordens 31 hetaste startups - enligt ett dussintal riskkapitalister som investerar i regionen. Det är VA:s systersajt Business Insider Nordic som korat dessa 31 företag, där alltså 13 svenska, inklusive Furhat Robotics, tagit plats.

Furhat är en avancerad social robot. Den är utvecklad för företag som vill skapa egna tjänster som påminner om mänsklig interaktion. Till exempel fungerar roboten som trafikvärd på Frankfurts flygplats.

Företaget grundades i Stockholm 2014 av Samer Al Moubayed, Gabriel Skantze, Jonas Beskow och Preben Wik. De fyra träffades och arbetade nära varandra på Sveriges största och äldsta tekniska universitet, Kungliga Tekniska Högskolan - KTH.

Visionen är att bygga ett datorgränssnitt som gör det möjligt för människor att interagera med maskiner på samma sätt som vi interagerar med varandra.
 • Oct 15, 2019

  Familjen Schmidt som i skärande bearbetning

  Reportage När Reinar var 7 år svarvade han häftstift medan brodern Erik, 5 år, matade stången från hallen. Idag arbetar tre generationer i familjeföretaget där gängverktyg alltid har varit huvudprodukten.
  273
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Familjen Schmidt som i skärande bearbetning

  När Reinar var 7 år svarvade han häftstift medan brodern Erik, 5 år, matade stången från hallen. Idag arbetar tre generationer i familjeföretaget där gängverktyg alltid har varit huvudprodukten.
  273
 • John Ericson MAF Reportage

  Säljaren som blev vd

  Redan som nybakad ingenjör fick han anställning som säljare på maskinhandelsföretaget. Idag är han vd och sätter upp riktlinjerna, men han är inte den som detaljstyr.
  391

 • Teknik

  Laserrök - ett hälsofarligt ämne

  Lasermärkning, lasergravering, lasersvetsning med flera är tekniker som vi alla känner till, men hur många av oss känner till att laserröken är ett hälsofarligt ämne?
  14