Foto: Furhat Robotics.

Aug 13, 2018

Svenska robotföretaget rankat som ett av Norden hetaste


Vill att människor ska kunna interagera med maskiner på samma sätt som med människor.

Stockholmsbaserade Furhat Robotics rankas som en av Nordens 31 hetaste startups - enligt ett dussintal riskkapitalister som investerar i regionen. Det är VA:s systersajt Business Insider Nordic som korat dessa 31 företag, där alltså 13 svenska, inklusive Furhat Robotics, tagit plats.

Furhat är en avancerad social robot. Den är utvecklad för företag som vill skapa egna tjänster som påminner om mänsklig interaktion. Till exempel fungerar roboten som trafikvärd på Frankfurts flygplats.

Företaget grundades i Stockholm 2014 av Samer Al Moubayed, Gabriel Skantze, Jonas Beskow och Preben Wik. De fyra träffades och arbetade nära varandra på Sveriges största och äldsta tekniska universitet, Kungliga Tekniska Högskolan - KTH.

Visionen är att bygga ett datorgränssnitt som gör det möjligt för människor att interagera med maskiner på samma sätt som vi interagerar med varandra.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • 17137_NORD-NORDAC-PRO-SK-500P-converter Teknik

  Ny frekvensomriktare från NORD

  Med NORDAC PRO SK 500P lanserar NORD DRIVESYSTEMS en serie frekvensomriktare med senaste komponentteknik och ultimata nivåer av funktionalitet, konnektivitet och modularitet. Omriktarna har ett imponerande antal gränssnitt för kommunikation och fältbussar, innovativa egenskaper liksom ett antal expansionsmöjligheter så att de lätt kan integreras i alla typer av automationsarkitektur.
  6
 • Förbättrade prestanda med Silent Tools™ Teknik

  Vibrationsdämpade CoroBore® 825 förbättrar säkerhet och produktivitet

  Specialisten på skärverktyg och verktygssystem Sandvik Coromant lanserar en ny generation CoroBore® 825 vibrationsdämpade finuppborrningsverktyg. Systemet använder Silent Tools™-teknik, med dämpkroppar som är dimesionerade specifikt för att passa alla adapterstorlekar i sortimentet och ge användaren maximala prestanda.
  11
 • Bosch kopplar batteriladdaren till molnet. Teknik

  Bosch förlänger livet på batterier i elfordon med molnlösning

  Battericeller åldras snabbare beroende på livsföring precis som cellerna i människokroppen. Bosch har nu utvecklat en molntjänst som kompletterar det traditionella batterihanteringssystemet i elfordon där laddningsdata från ett flertal elfordon i realtid kan nyttjas för både effektivare och skonsammare laddning.
  13