Foto: Bumax.

Apr 23, 2021

Svenska Bumax har levererat 80.000 skruvar till tyska Ringfeder


"Extremt hållfasta fästanordningar med den korrosionsbeständighet vi krävde"

Svenska tillverkaren av rostfria fästanordningar i premiumsegmentet, BUMAX i Gästrikland, har fått ordrar på fler än 80 000 skruvar från det tyska företaget RINGFEDER POWER TRANSMISSION under det senaste året.

BUMAX har levererat fler än 80 000 skruvar till RINGFEDER POWER TRANSMISSION under 2020. Fästanordningarna har installerats i fler än 7 000 av Ringfeders axelnavanslutningar runt om i världen. 

Ringfeder erbjuder produkter och system för användning inom mekanisk kraftöverföring, samt energi- och stötdämpning och ägs av västsvenska VBG Group.

RINGFEDER POWER TRANSMISSION är en trogen och långvarig kund hos BUMAX och det tyska företaget har beställt hållfasta och korrosionsbeständiga rostfria skruvar från BUMAX alltsedan år 2012 eftersom skruvarna klarar att överföra de höga vridmoment som företagets rostfria låsanordningar kräver.

-BUMAX var det enda företaget som kunde leverera extremt hållfasta fästanordningar med den korrosionsbeständighet som vi krävde för våra applikationer, säger Rainer Peter, Senior Product Manager, Shaft-Hub Connections, RINGFEDER POWER TRANSMISSION.

Styrka och korrosionsbeständighet för krävande applikationer

RINGFEDER POWER TRANSMISSION använder främst modellerna BUMAX 109 och BUMAX DX (Duplex) 129 för att ge nödvändig styrka och korrosionsbeständighet för sina krävande applikationer. Det tyska företaget är internationellt ledande inom nischmarknader för mekanisk kraftöverföring samt energi- och stötdämpning.

Idag används BUMAX-fästelement för alla Ringfeders produkter i rostfritt stål, som tillverkas vid företagets produktionsanläggningar i Tyskland och Tjeckien. År 2020 installerade företaget över 80 000 BUMAX-skruvar i över 7 000 av sina slutprodukter.

Globala applikationer i rostfritt stål

-Den unika fördelen med BUMAX 109 är dess höga hållfasthet, vilket innebär att vi uppnår samma överföringsvärden med våra rostfria krympskivor som våra vanliga krympskivor med skruvar av kvalitet 10,9, avslutar Peter.

2016 började RINGFEDER POWER TRANSMISSION också använda BUMAX DX 129 skruvar för några av sina produkter. BUMAX DX 129 är det ultimata valet för applikationer där mycket hög hållfasthet, duktilitet och korrosionsbeständighet krävs. Den erbjuder cirka 20% högre hållfasthet än BUMAX 109 och en mycket hög nivå av korrosionsskydd.

Ringfeders rostfria låsanordningar används som standard i växellådor och pumpar och andra maskiner runt om i världen. Produkterna används av läkemedelsföretag, livsmedels- och dryckesindustrin, i geotermiska kraftverk och vattenkraftverk, fartygsdrev och förpackningsmaskiner.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    62
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT