Svensk Presshärdning AB är branschens främsta tillverkare av härdade slitdelar till jordbruksmaskiner.

Jun 18, 2018

Svensk Presshärdning investerar 40 miljoner för framtiden i Överum


Den nya produktionslinjen ger spännande utvecklings- och tillväxtmöjlighteter

Svensk Presshärdning AB (SPH), som är en del av Väderstad Group, satsar stort för framtiden och investerar cirka 40 miljoner i anläggningen vid Överum. Företaget etablerar en helt ny produktionslinje och genomför en omfattande om- och tillbyggnad med fokus på utveckling och tillväxt.  

Svensk Presshärdning är branschledande inom tillverkning av härdade slitdelar till jordbruksmaskiner och företaget har idag ett femtiotal anställda. Tillverkningsprocessen är automatiserad med hjälp av högteknologiska maskiner och mycket avancerad robotteknik. Nu gör företaget en stor investering för framtiden för att öka sin produktions- och utvecklingskapacitet.

– Satsningen är självklart mycket positiv för oss som företag, men också för hela branschen och för vår region. Den nya produktionslinjen ger spännande utvecklings- och tillväxtmöjligheter som på sikt kommer att leda till ökat kompetensbehov och nyrekryteringar. Dessutom bygger vi både till, och om, fastigheten för att få plats att växa och skapa en mer attraktiv arbetsmiljö, säger Dan Somlin, vd på Svensk Presshärdning AB.

Sammantaget kommer den nya produktionslinjen och utbyggnationen bidra till ökad produktionskapacitet och leveranssäkerhet. Dessutom skapar investeringen möjlighet för utveckling och produktion av nya produkter, kombinerat med processutveckling och provning. Projektet kommer i sin helhet att stå klart under hösten 2019.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • dmgmori Reportage

  Globala jätten till Elmia Verktygsmaskiner

  Inom 30 mils radie från Jönköping hittar verktygsmaskinstillverkaren 80 procent av sina svenska kunder. Därför är det en självklarhet att ställa ut på Elmia Verktygsmaskiner.
  217

 • Teknik

  Fräsarna går på djupet

  Dormer Pramet har utvidgat sitt fräsprogram för formverktygstillverkning och övrig bearbetning med ett flertal nya produkter.
  17