Svensk Presshärdning AB är branschens främsta tillverkare av härdade slitdelar till jordbruksmaskiner.

Jun 18, 2018

Svensk Presshärdning investerar 40 miljoner för framtiden i Överum


Den nya produktionslinjen ger spännande utvecklings- och tillväxtmöjlighteter

Svensk Presshärdning AB (SPH), som är en del av Väderstad Group, satsar stort för framtiden och investerar cirka 40 miljoner i anläggningen vid Överum. Företaget etablerar en helt ny produktionslinje och genomför en omfattande om- och tillbyggnad med fokus på utveckling och tillväxt.  

Svensk Presshärdning är branschledande inom tillverkning av härdade slitdelar till jordbruksmaskiner och företaget har idag ett femtiotal anställda. Tillverkningsprocessen är automatiserad med hjälp av högteknologiska maskiner och mycket avancerad robotteknik. Nu gör företaget en stor investering för framtiden för att öka sin produktions- och utvecklingskapacitet.

– Satsningen är självklart mycket positiv för oss som företag, men också för hela branschen och för vår region. Den nya produktionslinjen ger spännande utvecklings- och tillväxtmöjligheter som på sikt kommer att leda till ökat kompetensbehov och nyrekryteringar. Dessutom bygger vi både till, och om, fastigheten för att få plats att växa och skapa en mer attraktiv arbetsmiljö, säger Dan Somlin, vd på Svensk Presshärdning AB.

Sammantaget kommer den nya produktionslinjen och utbyggnationen bidra till ökad produktionskapacitet och leveranssäkerhet. Dessutom skapar investeringen möjlighet för utveckling och produktion av nya produkter, kombinerat med processutveckling och provning. Projektet kommer i sin helhet att stå klart under hösten 2019.
 • Apr 18, 2019

  Götene Ufo investerar i maskinparken

  Branschnytt -Detta blir en ordentlig kvalitets- och produktivitetsförbättring för vår skärning säger Sven Lans, vd på Götene Ufo AB.
  194
 • Apr 18, 2019

  Salvagnini utökar verksamheten

  Branschnytt Salvagnini Scandinavia färdigställer nu det sista med tillbyggnaden på 360 kvadratmeter, som avser utökad demohall inför den stundande Värnamo Industriexpo den 15-16 maj.
  117
 • Apr 18, 2019

  Sandvik förvärvar amerikanskt bolag

  Nyheter Stärker erbjudandet inom trådlös uppkoppling i gruvor.
  63
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT