Movomech Volvo

Montering av instrumentbräda. Foto: Movomech.

Sep 9, 2019

Svensk lyftteknik till Volvo Cars i USA


Kristianstadsföretaget har levererat ett stort antal lyfthanteringsutrustningar till Volvo Cars fabrik i Charleston, USA, där tillverkningen av den nya premiumsedanen S60 startat.

Svensk lyftteknik är efterfrågad internationellt. Under sommarperioderna 2018 och 2019 har Movomech International AB, med säte i Kristianstad, levererat ett stort antal lyfthanteringsutrustningar till Volvo Cars fabrik i Charleston, USA.

Det rör sig om hanteringslösningar till nyckelmoment i slutmonteringsprocessen, bland annat lyft och montering av bilens dörrar, säten, tunnelkonsol och instrumentpanel. I en andra omgång under 2019 har leveransen kompletterats med installation av bland annat utrustning för hantering av dragkrok, avgassystem och bränsletank.

– Dessa typer av mer komplexa hanteringar är vår specialitet, säger Fredrik Edlind, Key Account Manager på Movomech International.

Lyftutrustning för dörrmontering. Foto: Movomech AB.

– Att ta fram en totallösning som svarar upp mot fordonsindustrins höga krav på ergonomi och samtidigt klara en kontinuerlig produktion i flerskift där minsta produktionsstörning får stora konsekvenser, det finns det få företag i världen som klarar, förklarar Fredrik.

– Volvo Cars har alltid varit en viktig kund för oss, och vi är stolta över att återigen ha fått Volvo Cars förtroende och leverera utrustningar till USA-anläggningen. 

Fredrik Edlind, Key Account Manager

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Teknik

    Dubbelt slipar bättre

    Beprövad TYROLIT-teknik med betydande förbättringar – det är nya TWIN FLAP-lamellrondellen.
    12