Dec 13, 2019

De beställer första flottan av elektrifierade snöskotrar till Swedish Lapland


Nu tar även snöskoterbranschen klivet mot elektrifering. Det är inte bara mer hållbart, utan även ett nytt sätt att uppleva naturen, utan avgaser och buller.

– I våra djupa västerbottniska skogar har vi hittills inte kunnat erbjuda ett hållbart och tyst sätt att nå våra camps, eller uppleva vår älgsafari. Men från nästa säsong 2020/2021 kommer vi att ha en flotta med 20 elskotrar, med en kapacitet på 30 gäster. Skotrarna tillverkas av kanadensiska Taiga Motors, som verkligen pushar gränserna och sätter en ny standard för elektriska snöskotrar. I linje med Swedish Laplands arbete för en hållbar region, kommer detta att vara den första stora investeringen i elsnöskotrar, säger Daniel Petersson, VD för Svansele Vildmarkscenter.

Svansele Vildmarkscenter har i veckan gjort ett historiskt och proaktivt drag. Inte bara för att utöka sitt redan exklusiva utbud av vinterupplevelser, utan även för att möta turoperatörers och slutkonsumenters växande önskemål om hållbara upplevelser. Svansele Vildmarkscenter, som är en av regionens snabbast växande turistföretag, nöjer sig inte heller med bara ett fåtal, utan köper in hela 20 stycken elskotrar.

Terrängfordon har generellt sett lägre utsläppskrav än trafik på vanlig bilväg, och traditionella snöskotrar är det mest förorenande fordonet av dem alla. Taigas elektriska snöskotrar däremot släpper inte ut några avgaser alls, har ett omedelbart vridmoment och samma höga prestanda under alla förhållanden, oavsett höjd, temperatur eller körstil. Så ingen kompromiss mellan prestanda, tillförlitlighet och effektivitet.

Även under stjärnklara nätter när temperaturen kan sjunka drastiskt är dessa maskiner väldigt tillförlitliga.
– Ett avancerat termiskt system säkerställer att batteriet kan leverera på samma nivå, även när temperaturen sjunker så låg som -40°C, förklarar Sean Gatesy från Taiga Motors.

– Räckvidden påverkas av körstil och terräng, men vid genomsnittlig ledkörning i 60 km/h kan du förvänta dig minst 100 km räckvidd med våra standardbatterier, fortsätter Sean.

Detta är inte bara ett nytt och hållbart sätt att köra snöskoter på. Det är ett nytt sätt att utforska den arktiska naturen, utan avgaser och bullrande motorljud. Det ger turister och entusiaster möjligheten att uppleva naturen med alla sina sinnen och samtidigt ha en minimal påverkan på den lokala faunan.

– Vi har förmånen att bo och arbeta i en unik miljö med en vildmark rik på vilda djur. Därför är det viktigt för oss att ta ansvar och alltid sträva efter att bli mer klimatsmarta och minska vår miljöpåverkan. Att vara den första aktören i Swedish Lapland som väljer att investera i en komplett flotta av elektriska snöskotrar, bokningsbara från nästa säsong, känns riktigt spännande, förklarar Daniel.

Kanadensiska Taiga Motors levererar världsledande elektriska snöskotrar, med en minimal miljöpåverkan och bättre förutsättningar för att uppleva naturen utan kompromisser. Dom möjliggör en helt ny sorts upplevelse utan avgaser och störande buller Taiga har i dagsläget tre modeller tillgängliga för beställning och produktionen kommer att inledas under första halvan av 2020 med målet att leverera i tid för vintersäsongen 2020-2021.
 • Apr 8, 2020

  Clemondo tecknar miljonkontrakt

  Affärer Den svenska kemikoncernen har redan ökat produktionstakten. Svensktillverkat innebär bland annat leveranssäkerhet, menar kunden.
  82
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  5th Axis sätter en ny standard för 5-axlig bearbetning

  För tre år sedan introducerade Partille Tool ett helt nytt fabrikat på den svenska marknaden, amerikanska 5th Axis. Nu släpps flera nyheter inom uppspänning som hjälper till att öka produktivitet och lönsamhet.
  37