Suzuki garphyttan

Foto: Suzuki Garphyttan.

Aug 27, 2019

Suzuki Garphyttan varslar


99 får lämna när ekonomin är pressad av omvärldsfaktorer.

På måndagen varslades 99 medarbetare på Suzuki Garphyttan. Det framgår av ett pressmeddelande.

Varslen berör både tjänstemän och kollektivanställda. Det ekonomiska läget är ansträngt och kostnadsbesparingar är nödvändiga för att säkerställa verksamheten i Garphyttan.

-Detta är ett väldigt sorgligt och tungt beslut, säger Ad Raatgeep, VD på Suzuki Garphyttan. Vi skulle ha föredragit att situationen hade varit annorlunda. Vi måste agera nu för att fortsätta vårt uppdrag och för att säkra Suzuki Garphyttans framtid. Vi kommer att göra allt vi kan för att stödja vår personal under hela processen, i samarbete med fackföreningar, Trygghetsrådet (TRR) och våra arbetshälsotjänster.

-Det är handelskriget mellan USA och Kina, ståltariffer, WLTP-reglerna (nya regler för nya bilar i Europa sedan 1 september 2018) och den ökade konkurrensen på marknaden som främst påverkar vår ekonomi negativt, fortsätter Ad Raatgeep. Vi har aktivt arbetat med att minska våra kostnader och öka våra intäkter, men tyvärr har dessa ansträngningar inte varit tillräckliga. De åtgärder vi nu vidtar är nödvändiga för att uppnå våra mål och samtidigt göra oss bättre utrustade, säger Ad Raatgeep. Minskningarna ska inte påverka våra kunder. Vi fortsätter att arbeta målmedvetet för att kunna ha ett effektivt företag med nöjda kunder och vara en attraktiv arbetsplats, avslutar Ad Raatgeep.

Suzuki Garphyttan har i över 100 år utvecklat och tillverkat avancerad fjädertråd för applikationer inom bilindustrin. Suzuki Garphyttan är en global aktör med verksamhet i Sverige, Kina, Mexiko, USA och Storbritannien. Företaget har för närvarande över 600 anställda globalt, varav cirka 380 anställda arbetar vid anläggningen i Sverige.

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT