Från vänster Jörgen Axelsson, Ulric Mattsson, Emil Carlbäck tekniker på Koy Coating och Per Wilhelmsson applikationstekniker från DMGMORI.

Mar 19, 2020

Sunneverkstaden har växlat upp i maskinparken


Utrustad med DMG MORIs eget robotsystem Robo2Go.

Koy Coating är ett Sunneföretag med spetskompetens inom ytbehandling med termisk sprutning och skärande bearbetning. Produktionen är koncentrerad på tillverkning i små och medelstora serier med mycket högt ställda kvalitetskrav. Bland företagets kunder kan nämnas ABB, Alfa Laval, SAAB, Siemens och Valmet.

Multisvarven CTX Beta med den andra generationen av Robo2Go från DMG MORI är nu en del av Koy Coatings produktion.

– Vi har märkt en ökad efterfrågan på våra produkter och tjänster och med denna investering står vi bra rustade för framtiden och inför nya utmaningar från våra kunder, säger Jörgen Axelsson produktionschef på Koy Coating AB.

Den nya investeringen är en multisvarv från DMG Mori Sweden AB av modellen CTX Beta 800 TC som levererades tillsammans med DMG MORIs eget robotsystem Robo2Go. Det blir en komplett produktionsenhet med sexsidig bearbetning som levererar färdiga detaljer med full automation. CTX Beta 800 TC är en stabil multisvarv som är lämplig för bearbetning av alla sortens material med sina dubbla spindlar, verktygsmagasin för 48 verktyg, full 5-axlig styrning och anpassning för automation.

Robo2Go är utrustad med ett dubbelgripdon för laddning av runda ämnen med en maxvikt på 20 kg och plockning av färdigbearbetade detaljer.
På bild från vänster: Jörgen Axelsson, Ulric Mattsson, Emil Carlbäck tekniker på Koy Coating och Per Wilhelmsson applikationstekniker från DMGMORI.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT