Eos Marie Langer

Marie Langer. Foto: EOS.

Oct 9, 2019

Succession hos 3D-printjätten


Hon tar över vd-posten.

Marie Langer, dotter till EOS grundare Dr. Hans J. Langer utses till ny vd, CEO, för EOS GmbH, med omedelbar verkan vilket ger henne ansvaret för företagets riktning framåt. Hennes fokus kommer att ligga på strategi, marknadsföring, kommunikation, men även företagskultur samt organisations- och personalutveckling.

EOS, världens ledande teknologileverantör inom industriell 3D-printing av metaller och polymerer, omorganiserar nu sin ledning med omedelbar verkan. Genom detta understryker ägarfamiljen sitt långsiktiga engagemang samtidigt som de lägger grunden för att positionera företaget på bästa sätt i en dynamisk och snabbrörlig marknad. 

– 30 år av personligt engagemang på alla nivåer och vår gemensamma kultur har skapat det framgångsrika företag vi är idag. Vi har lyckats nyttja vår pionjäranda från de tidiga åren och kombinera den med expertisen hos en global marknadsledare, kommenterar Marie Langer.

– Från både en teknisk och organisatorisk synpunkt så är EOS optimalt positionerade för en lysande framtid. Min vision är att EOS ska fortsätta att vara banbrytande inom industriell 3D-printingteknologi och att företaget på ett hållbart sätt ska bidra till att lösa de enorma utmaningar vi står inför idag. Vi vill att vår teknologi ska göra mer än bara driva ekonomisk tillväxt. Vi vill att den ska bidra till positiva fördelar för både klimat och sociala frågor.

Ledningen

Som managing director kommer Dr. Adrian Keppler fortsätta att fokusera på utvecklingen av strategiska kund- och partnerrelationer och ansvara för det nära samarbetet mellan EOS dotterbolag och EOS ekosystem.

Eric Paffrath kommer i sin funktion som managing director fortsätta att bära det kommersiella ansvaret för EOS GmbH. I denna roll kommer han att leda finans, affärsadministration och IT-avdelningarna såväl som andra kommersiella områden.

EOS CTO och CCOO lämnar företaget

EOS tidigare CTO Dr. Tobias Abeln och tidigare CCOO Bertrand Humel van der Lee lämnar företaget i ömsesidigt samtycke. Dr. Hans J. Langer, grundare av EOS GmbH och vd för EOS GROUP säger:

– Jag vill tacka Tobias Abeln som bidragit med passion och entusiasm under de senaste åtta åren då han framgångsrikt byggt en starkt och väldigt kapabel teknisk organisation som varit en av grundstenarna i vår framgång. Jag vill också tacka Bertrand Humel van der Lee för hans viktiga bidrag till sälj-, service- och marknadsavdelningarna i våra regioner under sin tid på EOS.

Den nya CTO-organisationen

I oktober introducerade EOS en produktlinjeorienterad struktur riktad mot sina kunders behov och komprimerade samtidigt fyra centrala avdelningar: metallsystem, polymersystem och material, mjukvara och innovation. Detta kommer att maximera synergierna, accelerera beslutsfattandet och säkerställa konsekvent stöd genom produktlivscykeln.

EOS ekosystem

EOS ekosystem som byggts och utvecklats av Dr. Langer under många år är ett multifacetterat nätverk bestående av EOS dotterbolag, externa partners och bolaget AM Ventures som stödjer start-ups. Denna samverkan blir en kombination av expertis som krävs för att kunna implementera kundspecifika tillverkningslösningar genom hela värdekedjan – från den initiala idéen till design och teknik, över till produktion och efterbearbetning till den slutliga färdiga komponenten.

EOS är en världsledande leverantör av teknik inom industriell 3D-printing av metaller och polymerer. Sedan 1989 har EOS varit en pionjär och innovatör för helhetslösningar inom additiv tillverkning.

EOSLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT