May 12, 2021

PLAY: Succé för studsmattor med svenska kvalitetsfjädrar


North Trampoline utvecklar i Sverige och vände sig till Lesjöfors för att ta fram den ultimata fjäderlösningen.

 
Försäljningen av premiumstudsmattan Performer har varit en framgång för Göteborgsbaserade trampolinspecialisten North Trampoline. Företaget säljer sina studsmattor till 22 länder i Europa och har nyss dragit igång försäljning i USA och under året står Australien på tur. Företaget räknar med att försäljningen av produkten som lanserades 2019 ska tredubblas under kommande år från en nivå som låg långt över förväntan på en nylanserad produkt.

-Det finns ett sug i marknaden och Performer har tagits emot mycket väl. Den högre kvaliteten som ligger i det dyrare priset motsvarar väl användarnas förväntningar och de omdömen vi fått är mycket fina, säger Thomas Hagel, R&D Manager på North Trampoline.

HÖGA KRAV PÅ PRESTANDA
När den högklassiga studsmattan skulle utvecklas var kraven höga på prestanda, kvalitet och säkerhet. Av naturliga orsaker har dragfjädrarna en nyckelfunktion och North Trampoline vände sig till Lesjöfors för att ta fram den ultimata fjäderlösningen.

-Vi har fjäderutveckling i vårt DNA så väl vi hade fått klart för oss vilka egenskaper som kunden efterfrågade så var resan till en väl avvägd fjäder med hög dynamik och med lång livslängd – inte så lång, säger Henrik Berner, affärsutvecklingschef för Lesjöfors i Sverige.

UTVECKLING I SVERIGE
All utveckling av North Trampolines studsmattor och trampoliner sker i Sverige vilket borgar för ett fokus på kvalitet och säkerhet. Företaget försöker även att i den mån det går att använda svenska underleverantörer där Lesjöfors är en av de främsta.

-Lättheten i att ha ett partnerskap som bygger på samma värdegrund som vår går inte att underskatta. Kompetensen, lyhördheten och flexibiliteten är faktorer som gör att vi gärna rekommenderar Lesjöfors till andra, säger Thomas Hagel.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    117