Foto: Elmia.

May 17, 2018

Största maskinen under årets Elmia Plåt?


Den är tillverkad utanför Skellefteå, i fabriken där kundanpassning är standard.

Mycket talar för att detta kan vara plåtmässans största maskin. Kantpressen från Ursviken med 320 tons pressvikt och 4,1 meter mellan gavlarna. 

Den stora kantpressen tar upp en stor del av Ursvikens monter och lockar många nyfikna besökare, men så är den också unik på många sätt.
– Egenvikten är ungefär 23 ton och sedan tillkommer den ställbara dynan med ett par ton, så det är en stor klump att baxa in i hallen, säger Mikael Linderot som är teknisk säljare på Ursviken. 

Honnörsordet för Ursviken är kundanpassning. I fabriken utanför Skellefteå byggs maskinen så som kunden vill ha den.
– Vi brukar säga att kundanpassning är vår standard. Vi älskar kunder som har problem, för vi kan hjälpa till att lösa dem, säger Mikael Linderot.
– Vi är ett engineeringsföretag men med produktionskapacitet. Det enda vi köper in är komponenter och råmaterial till stativen, därefter bygger vi en kundanpassad maskin på plats hemma i Ursviken. Att vi kan skräddarsy en maskin till en kund är en nisch där vi har varit framgångsrika under åren.

För Ursviken Group är det andra gången som man finns med som utställare på mässan och man ser en mässa som har ökat och vuxit.
– Hela forumet har blivit större och det känns bra, säger Mikael Linderot.
 • May 24, 2019

  Tunga företag bakom Industri-Quizen som tar mark

  Nyheter -Lanseringen av de åtta initiala Quizen inom skärande bearbetning blev snabbt en succé med en tredubbling av besökstrafiken, säger Hans Bergmark, grundaren av kunskapssajten Manufacturing Guide.
  37
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Bror Tonsjö_Anna Lönnroth Reportage

  Anna mitt i digitaliseringsresan i Kode

  "Jag fick en väldigt bra förman som trodde på mig och jag lovade lära mig och att bli bäst." Nu är hon teamleder på lastbilsnavsgruppen och engagerad i den digitala resan på företaget.
  164
 • Bror Tonsjö_Claes Tengström-1 Reportage

  Smartare produktion hos legotillverkaren i Kode

  Familjeföretaget grundades 1962 och har kunder som Scania, Atlas Copco, Westinghouse och Parker. Nu driver tredje generationen kusiner igenom digitalisering av verksamheten. Läs om deras resa.
  406