Foto: Mälardalens högskola.

Apr 3, 2017

Storsatsning på uppdaterat civilingenjörsprogram


Det nya programmet riktar sig till personer som vill jobba med teknik men inte bli tekniska specialister, utan som vill kunna arbeta i gränslandet mellan olika områden.

Till hösten startar Mälardalens högskola ett uppdaterat civilingenjörsprogram i industriell ekonomi, som ska möta regionens behov av kompetens inom både teknik och ekonomi.

Civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi är en femårig utbildning som står på tre ben – en teknikbas, matematik och industriell ekonomi. Unikt med programmet är dess fokus på att arbeta med förändring och förmågan att vara en drivande kraft i en organisation, redan från start. Att ha kunskap om tekniska system men samtidigt ha förståelse för ekonomi och mänskligt samspel är centralt.

Från och med andra året läser studenten en av tre inriktningar som en teknikbas: datavetenskap, energiteknik eller produkt- och processutveckling, vilket är nytt om man jämför med tidigare år.

– Programmet riktar sig till personer som vill jobba med teknik men inte bli tekniska specialister, utan som vill kunna arbeta i gränslandet mellan olika områden. Det är för personer som gillar att driva idéer och projekt och som tycker om att samarbeta och som skulle vilja göra det även på jobbet, säger Lucia Crevani, docent i företagsekonomi och projektledare för framtagning av programmet.

I samarbete med näringslivet
Programmet har designats i samarbete med näringsliv och offentlig sektor för att möta det kompetensbehov som finns i regionen.

– Den värld vi lever i blir än mer komplex och snabbrörlig vilket medför att det ställs större krav på samarbete mellan olika funktioner för att lyckas. Det gör att personer med en förståelse för teknik, samhälle, organisation och ekonomi blir viktiga i utvecklings- och förändringsarbete, säger Erica Evensson, rekryteringspecialist på Mälarenergi.

Mer information om civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    62
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT