Kenth Almqvist, vd och delägare i OCS, framför en conveyor. Foto: OCS.

Nov 7, 2017

Stororder till conveyorutvecklaren i Borås


Framgångsreceptet heter "rent, tyst och flexibelt", säger Christer Lundgren som tagit hem en viktig order från tysk fordonsindustri.

– Ordern på 40 miljoner kronor är ännu en bekräftelse på att vår rena, tysta och flexibla teknik är helt rätt för framtidens gröna industri.

Christer Lundgren, global försäljningschef och delägare av conveyorutvecklaren OCS i Borås, får inte säga mer om kunden än att det är en framstående tysk tillverkare av elfordon. OCS har sedan tidigare levererat hängande conveyors till företaget. Nu bygger företaget en ny fabrik och vill återigen använda sig av OCS smarta lösningar.

– Vår patenterade teknik bygger på friktion som gör det möjligt att flytta delar eller hela bilar tyst och rent i fabriken. Idag söker industrier efter lösningar som är lean, clean och green. De ska vara effektiva samtidigt som de är rena och miljövänliga, menar Lundgren.

Kenth Almqvist, vd och andre delägare av OCS, berättar att ordern innebär att man anställer fem till sex nya medarbetare till huvudkontoret och fabriken i Borås.

– Vi märker att fler och fler industrier runtom i världen börjar få upp ögonen för vår unika teknik. Speciellt inom flyg- och fordonsindustrin, men också hos moderna industrier som arbetar med måleri, lackning och annan ytbehandling där kraven på smörjfria system är mycket höga, avslutar Almqvist.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT