Foto: Pixabay.

Oct 4, 2018

Stor USA-order till VBG Truck Equipment


Ska utrusta kollektivtrafiken i New York med automatiska snökedjor.

VBG Groups division VBG Truck Equipment har blivit utvald att leverera Onspot automatiska snökedjor till bussar i New Yorks kollektivtrafik. Värdet på ordern uppgår till 300-450 tusen dollar.

VBG Truck Equipment har vunnit en order värd 300-450 tusen dollar för att leverera automatiska snökedjor till den myndighet som ansvarar för kollektivtrafiken i New York.

– Vi testade Onspot på cirka 100 fordon hos denna kund under förra vintern och eftersom det testet föll väl ut, kommer vi att få utrusta ytterligare 250-300 fordon med automatiska snökedjor under denna vintersäsong. Om vår produktlösning fortsätter att fungera väl för kunden, tror jag att vi kan förvänta oss ytterligare affärsmöjligheter framöver, då de har en flotta på totalt cirka 6 500 bussar, berättar Eric Jones, global säljchef för varumärket Onspot som arbetar på Onspot of North America.

Onspot of North America är VBG Truck Equipments bolag i USA. Verksamheten, som förvärvades till VBG Group under 2012, har cirka 40 anställda som arbetar med att utveckla, tillverka och sälja automatiska snökedjor av varumärket Onspot till den nordamerikanska marknaden. 

– Vår förmåga att snabbt kunna kundanpassa vår produkt efter behov och ge support ute på fält var viktiga framgångsfaktorer för att vinna denna affär, säger Anders Erkén, divisionschef för VBG Truck Equipment. 

New Yorks kollektivtrafikmyndighet tillhör det största och mest trafikerade transportsystemet i Nordamerika och är sedan tidigare, även kund hos VBG Groups division Mobile Climate Control.

– Härmed stärker vi banden ytterligare med en av världens största bussoperatörer och en för oss redan mycket viktig kund, säger Anders Birgersson, Vd och koncernchef på VBG Group.

Så här fungerar Onspot automatiska snökedjor:

Onspot är ett enkelt och mycket tillförlitligt koncept. Systemet monteras på bakaxeln och består av flera kedjehjul som sänks ned och hålls mot drivhjulen. När kedjehjulen roterar kastas kedjorna in under drivhjulen för att öka friktionen.

Onspot aktiveras endast när det behövs – i hastigheter upp till 50 km/h och utan att man behöver stanna fordonet. Systemet fungerar både när du accelererar och bromsar och ger stabilitet till ditt fordon. När systemet är aktiverat ökar det väggreppet vid såväl körning framåt som vid backning.

Onspot kopplas in och ur smidigt med en knapptryckning på instrumentbrädan. Systemet är underhållsfritt och finns alltid till hands när du behöver det för att slippa förseningar på grund av hala vägar.
  Annons
 • Sökandet efter säkra leveranskedjor

  Covid-19-pandemin har visat på hur känsliga de globala handelssystemen är för störningar. Hur kan snabb tillverkning av delar öka säkerheten i dagens leveranskedjor?
  0
Loading...

MEST LÄSTA

  Annons
 • Omvandlare till fotovoltaiska paneler

  Under de senaste åren har vi observerat ett ökande intresse för ”grön energi”. Det dyker upp ett antal applikationer för energiutvinning från fritt tillgängliga källor och bland dessa är installationer av fotovoltaiska paneler mest populära.
  0

SENASTE NYTT