IAAM

Foto: IAAM.

Sep 10, 2019

Stor materialkongress i Sverige


IAAM Sverige arrangerade European Advanced Materials Congress – största forskningshubben för avancerade material.

Den 11–14 augusti arrangerade The International Association of Advanced Materials (IAAM) den prestigefyllda European Advanced Materials Congress (EAMC 2019) på en kryssning mellan Stockholm och Helsingfors. Det var den 27 sammankomsten av IAAMs serie av kongresser inom avancerade material. Forskningshubben samlade 393 forskare och beslutsfattare från näringslivet från över 50 länder.

En av höjdpunkterna under kongressen var utdelningen av det prestigefyllda ”Researcher Of The Year 2019”, som delades ut av IAAM. I år gick priset till professor Enge Wang, vice president på Chinese Academy of Sciences (CAS) & president emuritus på Peking University. Han mottog utmärkelsen för sina framstående bidrag och forskning inom atomfysik.

Från Bruker corporation i Tyskland deltog Dr. Frank Engelke. Han mottog det betydelsefulla ”Advanced Materials Laureate” för sitt företags framstående arbete. Under kryssningen delades det även ut priser för bästa unga forskare, bästa muntliga framträdande och presentation. Sex böcker inom avancerade material lanserades också under kryssningen 

– Det var en väldigt givande kryssning. Kongressen är välorganiserad och unik i sitt format. Genom att sammanföra olika forskningsdiscipliner under samma tak så uppmuntrar och underlättar du deltagarna att dela med sig och utbyta kunskap inom olika forskningsområden. Jag kommer definitivt att rekommendera den här konferensen, säger professor Rainer Eichberger, Helmholtz-Zentrum, Berlin.

Kongressen hölls på temat ”multi-inter-trans-disciplinary research, innovations and technology”, för att sätta fokus på de senaste framstegen och för att utveckla vägar att omsätta forskning till konkreta resultat. Den 27:e AMC-sammankomsten kördes med 28 tematiska sessioner som innefattade 95 keynote-föreläsningar från inbjudna talare, en serie med poster-presentationer, välkomstceremoni och priscermoni.

Kommande konferenser arrangerade av IAAM:

9 – 11 Oktober 2019, Stockholm – European Advanced Nanomaterials Congress
31 Oktober – 4 November 2019, Singapore – Asian Advanced Materials Congress
8 – 13 December 2019, Orlando, USA – American Advanced Materials Congress
2­ – 5 Februari 2020, Sydney, Australien – Advanced Materials World Congress
23 – 25 mars 2020, Stockholm –Advanced Functional Materials Congress
9 – 11 juni 2020, Stockholm – European Composite Materials Congress
26 – 28 augusti 2020, Stockholm – European Advanced Materials Congress
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • PLAY: Nynas med 90 år på nacken

    I veckan avslutades en av Sveriges största rekonstruktioner. Företaget grundat av Axel Ax:son Johnson fick som Sveriges första raffinaderi stor betydelse under andra världskriget och för bilismens framväxt.
    39