Foto: Preem.

May 23, 2018

Stor affär till Bilfinger


Arbetet kommer att sysselsätta 40-50 man.

 

Preem har valt Bilfinger Industrial Services som leverantör för alla isoleringsarbeten i samband med den stora utbyggnaden för vakuumgasolja på Preems anläggning i Lysekil. Totalt innebär uppdraget isolering av ca 23 000 meter rör och all ingående utrustning. Arbetet, som kommer sysselsätta 40-50 man, startar i sommar och pågår till hösten 2018.

Preem bygger ut kapaciteten för att producera vakuumgasolja (VGO) på raffinaderiet i Lysekil. Investeringen beräknas kosta 1,6 miljarder kronor och anläggningen ska stå klar 2018.

Huvudentreprenör är Amec Foster Wheeler (Wood), som även genomfört förstudierna i projektet.

Uppdraget omfattar projektering, upphandling av material och tjänster samt montageledning av alla installationsarbeten i fält på plats på Preemraff Lysekil.

VGO är en viktig råvara i tillverkningen av bensin och diesel. I dagsläget importerar Preem närmare 50 000 kubikmeter VGO per månad. Investeringen innebär att raffinaderiet i Lysekil blir självförsörjande på VGO genom egen produktion.

Källa: Preem
 • May 24, 2019

  Tunga företag bakom Industri-Quizen som tar mark

  Nyheter -Lanseringen av de åtta initiala Quizen inom skärande bearbetning blev snabbt en succé med en tredubbling av besökstrafiken, säger Hans Bergmark, grundaren av kunskapssajten Manufacturing Guide.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Bror Tonsjö_Anna Lönnroth Reportage

  Anna mitt i digitaliseringsresan i Kode

  "Jag fick en väldigt bra förman som trodde på mig och jag lovade lära mig och att bli bäst." Nu är hon teamleder på lastbilsnavsgruppen och engagerad i den digitala resan på företaget.
  160
 • Bror Tonsjö_Claes Tengström-1 Reportage

  Smartare produktion hos legotillverkaren i Kode

  Familjeföretaget grundades 1962 och har kunder som Scania, Atlas Copco, Westinghouse och Parker. Nu driver tredje generationen kusiner igenom digitalisering av verksamheten. Läs om deras resa.
  385