Fullt hus hos Stenbergs under Metal Inspiration Days i Jönköping. Foto: Svensk Verkstad/Johan Sköldberg.

Nov 30, 2017

Försäljningen av automationslösningar har ökat med 30 procent


Det säger Jonas Wihlborg, vd för Stenbergs, som i dagarna haft fullt hus under Metal Inspiration Days i Jönköping.

Smarta lösningar hos Stenbergs. Hos maskinföretaget Stenbergs som är en av huvudarrangörerna för Metal Inspiration Days, infinner sig en julstämning direkt när vi kommer innanför dörrarna.

Pepparkakor och julgransdoft i entrén. Weine Werlevik, vd för Iscar, som är en av medutställarna, möter upp.

-Tid, pengar och kompetens är industrins utmaningar, säger Weine som håller ett kort föredrag om effektivitet i produktionen och att Iscar ständigt jobbar med utveckling för nya och effektivare produkter.

På söndag åker Weine till Israel för att ta del av företagets nyheter. Iscar har sitt huvudkontor och tillverkning i Tefen, Israel.

Jonas Wihlborg, vd på Stenbergs, pratar varmt om den produktionstekniska hörnan i Stenbergs lokaler:

-Där kan vi lära oss hur du optimerar programmering för att få en effektivare produktion.

Jonas berättar att 2017 har varit ett mycket bra år och ett bra år för hela maskinbranschen. Företaget har haft minst en 30 % ökning i automationslösningar och Jonas ser att den biten kommer att öka mer och mer.

-Sammantaget har årets Metal Inspiration Days varit en stor succé och vi hade över 170 besökare första dagen och ca 120 idag torsdag. Så vi är väldigt nöjda med årets upplaga, avslutar Jonas.

Hos Stenbergs fanns även flera välkända medutställare som bidrog till ett lyckat event; Förutom Iscar, så kunde besökarna träffa; 3nine, Fructus Data, Hexagon, Renishaw, Schunk , GJS Verktyg och Fastems. Summerat blev det två lyckade dagar i Jönköping.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT