Ola Rollén. Foto: Hexagon.

Feb 6, 2019

Rekordkvartal för Hexagon


Höjer utdelningen.

Den operationella nettoomsättningen ökade med 9 procent till 1 043,0 MEUR (961,2) i fjärde kvartalet. Rörelseresultatet (EBIT1) ökade med 10 procent till 270,7 MEUR (246,3). Periodens resultat, exklusive engångsposter, uppgick till 217,6 MEUR (195,6)

”Vi avslutade 2018 med ännu ett rekordkvartal. Trots den tuffa jämförelsen med fjolårets resultat växte vi organiskt med 5 procent, ökade rörelsemarginalen till 26,0 procent och levererade ett starkt kassaflöde”, kommenterar vd och koncernchef Ola Rollén i rapporten.

Hexagons styrelse föreslår en utdelning om 0,59 EUR (0,53) per aktie, en ökning med 11 procent.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • 17137_NORD-NORDAC-PRO-SK-500P-converter Teknik

  Ny frekvensomriktare från NORD

  Med NORDAC PRO SK 500P lanserar NORD DRIVESYSTEMS en serie frekvensomriktare med senaste komponentteknik och ultimata nivåer av funktionalitet, konnektivitet och modularitet. Omriktarna har ett imponerande antal gränssnitt för kommunikation och fältbussar, innovativa egenskaper liksom ett antal expansionsmöjligheter så att de lätt kan integreras i alla typer av automationsarkitektur.
  6
 • Förbättrade prestanda med Silent Tools™ Teknik

  Vibrationsdämpade CoroBore® 825 förbättrar säkerhet och produktivitet

  Specialisten på skärverktyg och verktygssystem Sandvik Coromant lanserar en ny generation CoroBore® 825 vibrationsdämpade finuppborrningsverktyg. Systemet använder Silent Tools™-teknik, med dämpkroppar som är dimesionerade specifikt för att passa alla adapterstorlekar i sortimentet och ge användaren maximala prestanda.
  11
 • Bosch kopplar batteriladdaren till molnet. Teknik

  Bosch förlänger livet på batterier i elfordon med molnlösning

  Battericeller åldras snabbare beroende på livsföring precis som cellerna i människokroppen. Bosch har nu utvecklat en molntjänst som kompletterar det traditionella batterihanteringssystemet i elfordon där laddningsdata från ett flertal elfordon i realtid kan nyttjas för både effektivare och skonsammare laddning.
  14