Carl-Johan Dalin. Foto: Garo.

Feb 21, 2018

Stark utveckling för Gnosjöföretaget


Stark byggmarknad och förvärv ligger bakom. Nu höjer bolaget utdelningen.

GARO fortsätter sin expansion och nettoomsättningen ökade med 19 procent under fjärde kvartalet till MSEK 238,3 (200,9) med en stark utveckling i Affärsområde Sverige såväl som Affärsområde Övriga marknader. Rörelseresultatet i fjärde kvartalet var i linje med föregående år och uppgick till MSEK 30,9 (30,3), vilket belastades av marknads- och produktutvecklingssatsningar inom främst Ladd samt kostnader för att utöka produktionskapaciteten i både Sverige och Polen.

Under året genomfördes två strategiska förvärv i syfte att utöka kapaciteten inom Projekt samt förstärka GAROs position som ledande aktör inom uppkopplade laddlösningar. Nettoomsättningen ökade 21 procent under helåret till MSEK 796 (657,8) där samtliga produktsegment uppvisade en positiv utveckling och rörelseresultatet ökade med 14 procent till MSEK 98,1 (86,4).

Den goda tillväxten var ett resultat av en stark byggmarknad i Sverige och god utveckling i övriga marknader sammantaget där vi lyckades väl med våra produktlanseringar. Därtill kom viktiga förvärv av Emedius AB i början av året och WEB-El Försäljning AB i slutet av året, skriver vd Carl-Johan Dalin i rapporten.

Styrelsen föreslår en utdelning för 2017 på SEK 4,00 (2,85) per aktie.
 • May 24, 2019

  Tunga företag bakom Industri-Quizen som tar mark

  Nyheter -Lanseringen av de åtta initiala Quizen inom skärande bearbetning blev snabbt en succé med en tredubbling av besökstrafiken, säger Hans Bergmark, grundaren av kunskapssajten Manufacturing Guide.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Bror Tonsjö_Anna Lönnroth Reportage

  Anna mitt i digitaliseringsresan i Kode

  "Jag fick en väldigt bra förman som trodde på mig och jag lovade lära mig och att bli bäst." Nu är hon teamleder på lastbilsnavsgruppen och engagerad i den digitala resan på företaget.
  160
 • Bror Tonsjö_Claes Tengström-1 Reportage

  Smartare produktion hos legotillverkaren i Kode

  Familjeföretaget grundades 1962 och har kunder som Scania, Atlas Copco, Westinghouse och Parker. Nu driver tredje generationen kusiner igenom digitalisering av verksamheten. Läs om deras resa.
  385