MID Frida Hansdotter Jonas Wihlborg

Frida Hansdotter och Jonas Wihlborg, Metal Inspiration Days. Foto: Svensk Verkstad.

Nov 28, 2019

Ständigt aktuella Metal Inspiration Days har slagit upp portarna


Inspirationsdagarna i Jönköping går in på sjunde året. Jonas Wihlborg på Stenbergs, som är en av medarrangörerna betonar vikten av att ständigt hitta nya vinklar och aktuella teman.

MID -  Metal Inspiration Days öppnade portarna idag och eventet har fler anmälda besökare än någonsin. Hos Stenbergs, som är en av tre hörnstenar i detta växande industrievent, är det fler utställare än vad det var förra året.

 

När vi kommer fram möts vi av en leende Jonas Wihlborg, vd för Stenbergs och av Frida Hansdotter som är sponsrad av Seco Tools.

Jonas är nöjd med året: -Det har självklart varit bra för oss, men tillägger att det finns alltid mer att göra.

Frida är också nöjd ”som pensionär” som hon säger. Frida slutade ju sin alpina karriär förra året, en karriär med många stora triumfer och gastkramande tv-ögonblick. 

Det märks dock i samtalen med besökare på plats att konjunkturen inte riktigt är vad den var för sex månader sedan. Det är många som säger att det blivit lite lugnare. Normalt säger andra, dvs normal konjunktur, en tid för reflektion och nya insatser kanske.

När vi pratar med Jonas så säger han att MID har hittat ett fint koncept och att alla medutställare är jätteviktiga för framgången. Han understryker dock att de jobbar hårt för att fortsätta arbetet med MID och i det även hitta nya vinklar och teman som gör att MID ständigt ska aktuellt.

-Det är viktigt för våra besökare, kärnan i eventet, att de får mingla på golvet och prata teknik och affärer samt att de åker härifrån med något nytt, något intressant för deras verksamheter, säger han.

Vi återkommer med ett längre reportage om MID i Svensk Verkstad e-magasin den 3-4 december.
 • Dec 12, 2019

  Hållande verktyg blir smartare

  Reportage – Med de uppkopplade hållarna kommer vi att veta hur skärprocessen ser ut och kan kompensera hastigheter och allting för att få det optimalt, säger Roger Cronholm på Schunk.
  59
Loading...

MEST LÄSTA

  Annons
 • Sandvik Coromant tar täten online

  Som ledande tillverkare av skärverktyg satsar Sandvik Coromant på webbaserade tjänster för kunder som vill söka information och köpa verktyg online. Se filmen.
  184

SENASTE NYTT

 • Hydraulhållare Reportage

  Hållande verktyg blir smartare

  – Med de uppkopplade hållarna kommer vi att veta hur skärprocessen ser ut och kan kompensera hastigheter och allting för att få det optimalt, säger Roger Cronholm på Schunk.
  59