Oct 11, 2018

Stålgross ökar kapaciteten och flexibiliteten


Med nya lagret lagerhåller man totalt 6.000 ton varm- och kallvalsad plåt för laserskärning.

I september invigdes det nya lagret under tak. Nu förfogar plåtgrossisten Stålgross över 4.000 kvm lageryta inomhus där man lagerhåller varm- och kallvalsad plåt för laserskärning. Totalt lagerhålles ca 6000 ton i Mariestad.

Stålgross, med kontor i Jönköping och lager i Mariestad, är leverantör inom varmvalsade plåtprodukter till svensk industri. På lagret i Mariestad lagerförs standardformat i det ordinarie sortimentet. 

Eftersom kunderna själva ofta har en begränsad lageryta får Stålgross ofta förfrågningar om de kan hålla buffertlager till kunden för att skapa bättre leveransflöden, berättar Stålgross vd Johan Helge för Svensk Verkstad.

Och de kunder som laserskär plåt investerar i större och effektivare maskiner, vilket ökar efterfrågan av plåt med större format.

Så nu har Stålgross ökat lagerkapaciteten rejält. Från en inomhusyta på cirka 1.500 kvadratmeter till totalt cirka 4.000 kvadratmeter. 3.000 kvadratmeter outnyttjad tomtmark har fått tjänstgöra som yta för bygget av ett 2.400 kvadrameter stort isolerat tält.

– Plåten som används till laserskärning är känslig och där hade vi nått taket, berättar Johan Helge. Nu kan vi öka lagerhållningen av känsligt material.

– Den här satsningen ökar vår kapacitet och gör oss ännu mer flexibla i våra leveranser.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT