Oct 11, 2018

Stålgross ökar kapaciteten och flexibiliteten


Med nya lagret lagerhåller man totalt 6.000 ton varm- och kallvalsad plåt för laserskärning.

I september invigdes det nya lagret under tak. Nu förfogar plåtgrossisten Stålgross över 4.000 kvm lageryta inomhus där man lagerhåller varm- och kallvalsad plåt för laserskärning. Totalt lagerhålles ca 6000 ton i Mariestad.

Stålgross, med kontor i Jönköping och lager i Mariestad, är leverantör inom varmvalsade plåtprodukter till svensk industri. På lagret i Mariestad lagerförs standardformat i det ordinarie sortimentet. 

Eftersom kunderna själva ofta har en begränsad lageryta får Stålgross ofta förfrågningar om de kan hålla buffertlager till kunden för att skapa bättre leveransflöden, berättar Stålgross vd Johan Helge för Svensk Verkstad.

Och de kunder som laserskär plåt investerar i större och effektivare maskiner, vilket ökar efterfrågan av plåt med större format.

Så nu har Stålgross ökat lagerkapaciteten rejält. Från en inomhusyta på cirka 1.500 kvadratmeter till totalt cirka 4.000 kvadratmeter. 3.000 kvadratmeter outnyttjad tomtmark har fått tjänstgöra som yta för bygget av ett 2.400 kvadrameter stort isolerat tält.

– Plåten som används till laserskärning är känslig och där hade vi nått taket, berättar Johan Helge. Nu kan vi öka lagerhållningen av känsligt material.

– Den här satsningen ökar vår kapacitet och gör oss ännu mer flexibla i våra leveranser.
 • Mar 21, 2019

  Dubbelmässa breddas med automotivefokus

  Reportage Den 27-28 mars arrangeras Advanced Engineering parallellt med Elektronikmässan, smart för både utställare och besökare eftersom mässornas målgrupper tangerar varandra.
  4
 • Mar 21, 2019

  Dacke Industri förvärvar Optronic

  Nyheter Dacke Industri förvärvar samtliga aktier i Optronic Partner pr AB, som är ledande i Norden inom utveckling och tillverkning av optiska sensorer för industrin.
  8
 • Mar 21, 2019

  Fullt drag i Sandviken

  Branschnytt Över 600 besökare har vallfärdat till Sandvik Coromants Tech Days som nu går in på tredje och sista dagen.
  459
 • Mar 21, 2019

  Goodtech levererar robotsvetscell till Permascand

  Branschnytt Lösningen ger Permascand ökad produktion med lägre bemanning, bra flexibilitet för nya produkter och korta konverteringstider. 
  62
Loading...

MEST LÄSTA

  Annons
 • Låt roboten sköta gradningen

  Gradning är en ständigt återkommande stötesten för alla aktörer i svensk industri. Här finns enorma besparingar att göra, menar Roger Cronholm på Schunk.
  208

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Dubbelmässa breddas med automotivefokus

  Den 27-28 mars arrangeras Advanced Engineering parallellt med Elektronikmässan, smart för både utställare och besökare eftersom mässornas målgrupper tangerar varandra.
  4