Annons

Multisteel är ett perfekt tillverkningsstål eftersom det har utmärkta egenskaper för bearbetning, svetsning och bockning. Med sina unika egenskaper uppfyller Multisteel en mängd europeiska och amerikanska standarder. Foto: SSAB.

Mar 1, 2021

Stålgross först i Sverige med SSAB Multisteel i lagersortimentet


Premiumstålet som klarar flera olika standarder i ett och samma material finns för leverans över hela Sverige inom 2-3 dagar.

SSAB Multisteel SN överträffar kraven för många standardstålsorter och är ett mångsidigt konstruktionsstål för tillverkade produkter och stålstommar. Formbarhet och mycket jämn kvalitet garanterar snabb, oavbruten produktion som ger tydliga besparingar.

-Svenska kunder vill ha en plan plåt utan spänningar som går att bocka utan problem och här har SSABs Multisteel SN hittat sin nisch, säger Johan Helge, vd för ståldistributören Stålgross.

-Den minimerar kringarbetet vilket i förlängningen ger kunden en lägre totalkostnad. Man kan säga att Multisteel tar det klassiska "S355J2+N" till en ny nivå.

En modern skärverkstad vill ha bekymmersfri bearbetning

-Planhet, bockning, skärning med mera med garantier till en ny nivå kommer att vara en självklarhet i morgondagens verkstäder, säger Johan Helge. Här sätter Multisteel en ny standard för den - volymmässigt - största produkten på svensk grovplåtsmarknad. Multisteel är precis vad en modern skärverkstad förväntar sig av en grovplåt.

Läs mer om SSAB MultiSteel »

Snabba leveranser och buffertlager

Stålgross är ett Jönköpingsbaserat företag som specialiserat sig på varm- och kallvalsad plåt. Via sitt lager i Mariestad i Västergötland erbjuder de leveranser av standardsortimentet över hela Sverige inom 2-3 dagar.

-Vi beslutade att ta in ännu ett stål från SSAB. Tack vare de unika egenskaperna så möter SSAB Multisteel SN hela fyra olika standarder. Det ger ett minskat behov av lagerplatser samtidigt som man klarar snabba leveranser mot olika specifikationer. Inledningsvis lagerhåller vi format 2050x6000 mm i tjocklekar 10-50 mm.

För kunder med ett kontinuerligt flöde över tid så kan Stålgross erbjuda kunden ett buffertlager, som man kan portionera ut från. Stålgross har drygt 20.000 kvm lageryta och har nyligen investerat i en tälthall på 2.400 kvm för fuktkänsliga material.

Läs mer om Stålgross »

Håller hög klass

-Vi har valt SSAB som partner eftersom SSAB håller hög klass i alla parametrar som är viktiga för oss och våra kunder, inte minst när det gäller produktkvalitet och teknisk expertis. Dessutom har SSAB höga ambitioner kring hur ståltillverkning ska ske mer miljövänligt i framtiden.

-Som lagerhållare kan vi köpa stål från hela världen, men det är ologiskt när vi har tillverkning på vår hemmamarknad. Då vill man att den typen av material ska landa på den svenska marknaden.

-Det är bra tryck i verkstadsindustrin och vi ser fram emot kundernas reaktioner gällande Multisteel, säger Johan Helge på Stålgross.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT