Gerteric Lindquist. Foto: NIBE.

Aug 16, 2019

Stabil utveckling för Nibe


Ökad efterfrågan på produkter med fokus på hållbarhet.

NIBE uppvisar en fortsatt stabil utveckling av omsättning och resultat under första halvåret av 2019. Omsättningen ökade med 15,9 % till 11 856 Mkr (10 233 Mkr) och resultatet efter finansnetto ökade med 9,4 % till 1 128 Mkr (1 031 Mkr).

”Vi har under första halvåret haft en fortsattstabil utveckling av både omsättning och resultat. Det har dock varit en stor variation i efterfrågan, där produkter med hållbarhetsprofil haft en god utveckling medan konsumentprodukter och specialprodukter haft en svagare sådan”,säger Gerteric Lindquist, koncernchef för NIBE.

”Hållbarhet vinner stadigt terräng inom allt fler samhällssektorer, såväl nationellt som internationellt, vilket är en utveckling som passar NIBE utmärkt."
 • Oct 15, 2019

  Familjen Schmidt som i skärande bearbetning

  Reportage När Reinar var 7 år svarvade han häftstift medan brodern Erik, 5 år, matade stången från hallen. Idag arbetar tre generationer i familjeföretaget där gängverktyg alltid har varit huvudprodukten.
  272
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Familjen Schmidt som i skärande bearbetning

  När Reinar var 7 år svarvade han häftstift medan brodern Erik, 5 år, matade stången från hallen. Idag arbetar tre generationer i familjeföretaget där gängverktyg alltid har varit huvudprodukten.
  272
 • John Ericson MAF Reportage

  Säljaren som blev vd

  Redan som nybakad ingenjör fick han anställning som säljare på maskinhandelsföretaget. Idag är han vd och sätter upp riktlinjerna, men han är inte den som detaljstyr.
  391

 • Teknik

  Laserrök - ett hälsofarligt ämne

  Lasermärkning, lasergravering, lasersvetsning med flera är tekniker som vi alla känner till, men hur många av oss känner till att laserröken är ett hälsofarligt ämne?
  14