Feb 25, 2021

SSG Säkerhetskonferens genomförs digitalt den 24 mars!


Konferensen fokuserar som vanligt på mjuka arbetsmiljöfrågor inom industrin.

I år kan du delta på SSG Säkerhetskonferens 2021 därifrån du befinner dig. Årets konferens tar nämligen en ny spännande form och genomförs digitalt. Med drygt en månad kvar kan du läsa mer om årets program, som noggrant vävts ihop kring temat ”Vi & dom: Konsten att samarbeta”. 

Efter ett turbulent 2020 där mycket vändes upp och ned är det kanske än viktigare att ställa oss frågan: hur samordnar vi alla människor och deras arbete med säkerheten i fokus? Den frågan får vi svar på under årets digitala konferens den 24 mars.

I taktpinnen för den fullspäckade digitala konferensdagen håller Christina Stielli, erkänd författare, förläsare och organisationsutvecklare som ofta syns i TV-rutan. Christina kommer också att föreläsa under titeln ”Hur man bygger ett starkt vi” och berätta om förhållningssätt och attityder för att tackla utmaningar och problem.

- Arbetsmiljö- och säkerhet är ämnen som många brinner för och konferensen lockar årligen deltagare verksamma inom arbetsmiljö, säkerhet, arbetarskydd och liknande. Det känns kul att vi kan erbjuda konferensen digitalt, den blir mer tillgänglig för alla och årets innehåll kommer många ha nytta av, säger Lena Wiig, Affärsområdeschef Arbetsmiljö på SSG.

Årets tema, Vi & dom – konsten att samarbeta, berör utmaningarna när flera kulturer, företag och människor möts för att arbeta tillsammans i projekt. Det ställer stora krav på både samordning och samarbete och alltid med säkerheten i första rummet. Detta är ett tema som är mer aktuellt än någonsin efter de utmaningar vi har stått inför och fortfarande tampas med under rådande pandemi.

Flera inspirerande föreläsare kommer under dagen att ge sitt perspektiv på temat. Bland annat Tina Karrbom Gustafsson, civilingenjör, doktor i industriell ekonomi och professor i projektkommunikation vid Kungliga Tekniska Högskolan. Tina kommer att göra en djupdykning i vilka frågor som är aktuella inom samordning och berätta vad som händer när olika bolagskulturer möts.

Malin Fors och Linda Bjurholt från LKAB kommer att berätta om arbetet med att flytta Kiruna stad, som tog sin början runt 2004 när LKAB informerade om hur gruvbrytningen påverkade staden. Resultatet blev ett av världens mest spektakulära projekt där det beslutades att delar av staden skulle flyttas för att kunna fortsätta den stora malmutvinningen. Ett gigantiskt projekt med många aspekter att beakta, inte minst säkerheten.

Vi får även spännande perspektiv av Paul Rapacioli. Paul kommer ursprungligen från Storbritannien och är grundaren till nyhetssiten Thelocal.se, en engelskspråkig nyhetssajt om Sverige som fått mycket uppmärksamhet. Paul kommer att berätta om hur Sverigebilden ser ut utomlands och hur han tror att den kommer att se ut i framtiden.

Missa inte chansen att anmäla dig! För att läsa mer om konferensen, besök SSG Säkerhetskonferens sida.
SSG Standard Solutions Group AB 
Skönsbergsvägen 3 
856 41 Sundsvall 

Telefon: 060 - 14 15 00 
Support: 060 - 14 15 10 

www.ssgsolutions.com

ssgLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT